Debat samfund

Debat: Moderne arbejderpolitik er liberal arbejderpolitik

- Til alle de politikere fra regeringen og støttepartierne, som skal holde taler til Arbejdernes Kampdag på lørdag: Lad os endelig samarbejde om at forbedre rammerne for arbejderne og erhvervslivet! Vi har en masse gode og fornuftige idéer, I gerne må låne, skriver lokalpolitikere

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.
Sólbjørg Jakobsen er spidskandidat for Liberal Alliance i Aalborg Foto: Henrik Louis

Sólbjørg Jakobsen er spidskandidat for Liberal Alliance i Aalborg Foto: Henrik Louis

Af HP Beck, formand for Liberal Alliance Aalborg, byrådskandidat (LA) i Aalborg, Ryes Passage 4, st. th, 9000 Aalborg, og Sólbjørg Jakobsen,spidskandidat (LA) i Aalborg, Højgården 69, 9380 Vestbjerg

LØNMODTAGERE:Den gennemsnitlige danske lønmodtager anno 2021 er ikke den samme som for et halvt århundrede siden. Det er arbejdsmarkedet heller ikke. Og nu skriver vi nok noget, mange socialdemokrater og deres ligesindede ville rynke på panden over, men det er heller ikke længere sådan, at arbejderne nødvendigvis stemmer rødt og vil have højere skatter og mere stat.

Tværtimod.

Arbejdernes Internationale Kampdag er lige om hjørnet, og som demokrat kan man kun blive glad ved tanken om fredelige borgere, der mødes i store politiske forsamlinger. Men er man enten lønmodtager eller selvstændig, så kan man godt blive en smule bekymret, når man ser, hvem der går på talerstolen. For når den ene røde politiker efter den anden holder brandtaler om brandbeskatning, så er det sikkert med de bedste intentioner om at skabe det Danmark, de selv tror er bedst.

Men det er ikke det arbejdende Danmark - det konkrete Danmark - som de taler for. Tværtimod taler de for, at staten skal tage endnu flere penge op af de arbejdendes lommer. Og så fristes man jo til at spørge, hvor meget arbejderpolitik der egentligt er over dét?

Vi tror faktisk snarere på, at moderne arbejderpolitik er liberal arbejderpolitik.

I Liberal Alliance mener vi nemlig, at det skal betale sig at gå på arbejde. At det skal betale sig at tage ansvar. Og at dem som gør en ekstra indsats for sig selv og for samfundet selvfølgelig skal belønnes.

Vi mener, at du skal have lov til at forsørge dig selv og dine nærmeste, før du forsørger statskassen - uanset om du tjener dit daglige brød som selvstændig iværksætter eller som lønmodtager.

Derfor har LA foreslået, at du ikke skal betale så meget som en øre i skat af dine første 7000 kr. om måneden.

Det vil komme alle arbejdere til gode - lige fra håndværkeren til sygeplejersken og fra kassemedarbejderen til frisøren.

Det vil lade flere af borgernes penge blive, hvor de har det bedst, nemlig i borgernes lommer. Og samtidigt vil det også skabe større incitament til at træde ind på arbejdsmarkedet.

I Liberal Alliance mener vi, at arbejderpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd. Et sundt og velfungerende erhvervsliv er også ét, der kan sætte folk i arbejde.

Kombinerer man gode rammer for både lønmodtagere og virksomheder med en masse anden sund og fornuftig liberal politik, så har man pludselig en politik, der reelt gavner det arbejdende Danmark.

Så til alle de politikere fra regeringen og støttepartierne, som skal holde taler til Arbejdernes Kampdag: Lad os endelig samarbejde om at forbedre rammerne for arbejderne og erhvervslivet!

Vi har en masse gode og fornuftige idéer, I gerne må låne.

I kunne starte her:

Sænk skatten på arbejde i bunden. Afskaf topskatten. Sænk selskabs- og kapitalskatten. Fjern registreringsafgiften. Afskaf bureaukratiet. Stop formynderi over for virksomheder.

Og bare rolig: hvis I bliver færdige med listen her, så har vi meget mere liberal arbejderpolitik, som I også godt må låne. Rigtig glædelig kampdag fra det moderne arbejderparti!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.