DEBAT

Misvisende omtale af borgermøder

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Ole Stavad, regionsrådsmedlem (S), formand for Udvalg for Regional Udvikling, Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst ole@stavad.dk

BORGERMØDER:”Først var der skarp kritik – nu er politikerne helt vilde med at tale med borgerne”, lød overskriften på NORDJYSKE’s omtale (2.1.) af regionsrådets opfølgning på Borgermødet 9.11. I øvrigt efterfulgt at bemærkningen: ”Stemningen vendt i regionsrådet – flere borgermøder på vej.”

Man kan til tider undre sig over, hvor forkert og misvisende en omtale kan fremstå. Her er der i hvert fald tale om fri fantasi fra journalistens side, uden hold i det, der er foregået i regionsrådet. Der har nemlig hele vejen igennem været fuld opbakning i Regionsrådet, til det borgermøde, vi afholdt den 9. november 2019. Sagen har været på Regionsrådets dagsorden flere gange. I august og oktober, hvor det blev besluttet og planlagt. Begge gange med fuld opbakning af et enigt Regionsråd. I øvrigt helt uden kommentarer.

Sidste gang, hvor borgermødet var på Regionsrådets dagsorden, var 17.12. Her drøftede vi mødets forløb og den videre opfølgning. Alle os der deltog i borgermødet var glade for forløbet og for dialogen med borgerne.

Eneste medlem, der på mødet udtrykte en tidligere skepsis, som nu var vendt til det modsatte, var Erik Høgh-Sørensen (DF).

Vi 41 medlemmer af Regionsrådet møder i øvrigt nordjyderne i alle mulige sammenhænge. Herunder til borgermøder med konkrete emner. Eksempelvis indbyder vi til tre borgermøder allerede her i januar måned med høring af ”Den Regionale Udviklingsstrategi” (RUS): 14.1. i Messecenter Vesthimmerland i Aars, 15.1. på Vrå Højskole og 27.1. i Kultursalen i Thisted. Alle nordjyder er inviteret til at komme med forslag og meninger om den udviklingsstrategi, der skal være bærende og sikre fortsat udvikling af Nordjylland i de kommende år.

Udkast til udviklingsstrategi, der skal diskuteres, kan man finde på Regionens hjemmeside www.rn.dk.

Hele fundamentet for vort politiske arbejde i Regionsrådet, er den tætte kontakt til nordjyske borgere. Vi er der for borgernes skyld, som har vist os den tillid at blive valgt til regionsrådet. Det gør vi vort bedste for at leve op til. Godt nytår!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.