DEBAT Sygehuse

Region i fare for at blive ramt af spareøkse

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Erik Høgh-Sørensen, regionsrådsmedlem (DF), Paradisvej 3, Tolne, 9870 Sinda. erikhsdf@gmail.com

SYGEHUSBYGGERI:Skal man tro forlydender fra byggepladsen i Aalborg, er der risiko for enten kvalitetsproblemer eller nye forsinkelser af det nye sygehus.

Risikoen for hastværk skyldes, at byggeriet lige nu er i den fase, hvor kvalitetssikring er alfa og omega op til afslutningen af mange entreprenørkontrakter.

Den tekniske byggeledelse står over for flere skarpe skæringsdatoer, hvorefter regionen og dermed skatteyderne overtager det juridiske ansvar for fejl og eventuel byggesjusk, som måtte dukke op senere. Kvalitetsstyringen er ofte dér, hvor projekter for alvor kører af sporet, og man må håbe, at de fem magtfulde politikere i NAU-byggeudvalget under regionsformand Ulla Astman (S) er blevet sig ansvaret bevidst.

Desværre er der igen forlydender om samarbejdsvanskeligheder med totalrådgiveren Indigo, som for længst burde have været fyret.

Indigos rolle kan forværre budgethullet under supersygehuset til mere end de pt. anslåede cirka 250 millioner kroner, og den socialdemokratiske regering gør ondt værre ved at plyndre Region Nordjyllands reserver i ly af coronaen. Regionens gennemsnitlige likviditet var ved udgangen af 2020 cirka 950 mio. kr. mod 1,4 milliarder kroner et år forinden. Nye covid-udgifter er kommet til siden nytår, og alligevel nøler S-regeringen både med den lovede tilbagebetaling såvel som korrekt inflationsregulering. Det kan forekomme ligegyldigt, hvor pengene kommer fra, stat eller region. Men det er det ikke. Hvis Region Nordjylland får statens regninger, og hvis S-ministrene fortsætter med at ignorere deres partifælle Ulla Astman, så vil vælgere og hospitalsansatte få en spareøkse at se – dog nok først efter regionsvalget i november.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden