DEBAT Nordjylland

Turiststrategi i Skagen på rette vej – man har et standpunkt, til man får et nyt

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Mogens Bandholm, Trondsvej 22 1. th., 9990 Skagen bandholm@charmo.eu, www.charmo.eu

SKAGEN-TURISME:Da jeg gennem 2019 advokerede for en ny, bæredygtig turismestrategi her i Skagen i stedet for Turisthus Nords håbløse partyturisme kombineret med rosé-løb for berusede turister, troede jeg, at det ville tage år om at blive gennemført. Hvis overhovedet.

Men bingo - det sker allerede fra 2021.

Har man en mening offentligt, får man næsten altid en masse - groft sagt l... hældt i hovedet af med-borgere, men også visse restauratører holdt sig heller ikke tilbage.

Det var ikke sobert.

Det var beskyldningerne om at skræmme turister (nordmænd og svenskere) heller ikke (sobert altså). Beskyldningerne her havde Turisthuset og kommunen som afsender.

Det aparte i debatten kommer fra de to involverede parter - Turisthus Nord og kommunen med det nye Destination Nord.

Min kritik af Turisthuset er, at de står for en tivolisering af Skagen, samt deres værdiløse Megafon-kampagne i februar i år, der skulle dokumentere husets formidable arbejde.

Turisthus Nord er god i servicering af de turister, der kommer til Skagen, men det er de sandt for dyden ikke, når det drejer sig om marketing.

Det fik forkvinden for Turisthus Nords bestyrelse til i NORDJYSKE (18.2.) at skrive en artikel, hvori hun følte sig træt over, at jeg tillod mig at kritisere foreningen uden at have den ”professionelle viden og indsigt”, som hun mente Turisthuset har.

Den viden har de så altså ikke.

De er fyret fra udgangen af 2020, men i protest lukkede de kontoret med øjeblikket virkning. Og efterlod alle turister uden den service, som Turisthuset stadig har ansvaret for og er betalt for indtil udgangen af 2020 [sic!].

Underligt at borgmesteren, som er i bestyrelsen for Turisthus Nord, ikke protesterede mod beslutningen om at lukke omgående, og det er også mærkeligt, at viceborgmesteren derefter fremsætter en skarp kritik af netop den pludselige exit.

Taler de to ikke sammen, eller taler de forbi hinanden?

Nu vil borgmesteren have et ekstraordinært bestyrelsesmøde om lukningen. Forstå det hvem der kan. Er det ikke at gå over åen for at hente vand?

Den ærede viceborgmester er også noget aparte.

I avisen her (15.7. 2019), i den norske avis Fædrelandsvennen, i tv og radioen kaldte han mig mange ting bl.a. ”en gammel mand” - og at jeg skulle ”tage op til Færøerne og bræge med de andre får”.

Viceborgmesteren var (han er det åbenbart ikke mere) for party-turisme, fest og ballade, fordi ”der skal være plads til alle” - det var der bare ikke - der var ikke plads til de turister, som Destination Nord fokuserer på. Men som en god socialdemokrat har man jo en mening, til man tager en anden, og det har viceborgmesteren så nu.

Af borgmesterens indlæg i denne avis (22.6.) giver hun eksempler på, hvad det nye destinationsselskab står for. Nemlig alt det, som jeg advokerede for sidste år om en bæredygtig og ansvarsbevidst turisme strategi.

Så fra 2021 har vi en ny og effektiv Destination Nord med den rette måde at operere på.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.