Udligningsreform er salg af drømme uden indhold

Af Knud Hassing Povlsen,fhv. overlærer, Hellevangen 2, 9210 Aalborg SØ, knudhassingpovlsen@gmail.com

S-regeringens udspil til udligningsreform møder i et åbent brev hård kritik fra 40 borgmestre.

Udspillet til udligningsreform beskyldes af de 40 borgmestre for at skævvride Danmark.

Borgmestrene kræver flere penge til de fattige kommuner.

Hjørrings S-borgmester, Arne Boelt, siger, at der er et oprør på vej i befolkningen pga. S-regeringens håndtering af udligningsreformen (5.3.)

De utilfredse borgmestres krav til ny udligning er bl.a., at den såkaldte hovedstadsudligning ikke erstattes af et nyt hovedstadstilskud, og at alle bagvedliggende beregninger offentliggøres.

Social- og indenrigsminister, Astrid Krag, hævder modsat borgmestrene, at regeringens omfordeling kommer Nordjylland til gode (6.3.)

Hjørrings S-borgmester, Arne Boelt, og Jammerbugts V-borgmester Mogens Christen Gade (V) fastslår, at hvis de nordjyske kommuner bare inden for ældreplejen og på institutionsområdet skal have samme serviceniveau som i Københavns kommune, skal de nordjyske kommuner hvert år have tilført ikke mindre end 4,1 mia. kroner!

De to nordjyske borgmestre opfordrer derfor S-regeringen til at sikre, at de nordjyske kommuner samlet set ikke mister finansiering i forhold til budgetgrundlaget for 2020. ”Ellers vil de nordjyske borgere opleve, at udligningsreformen er en ulv i fåreklæder,” fastslår de to nordjyske borgmestre (7.3.)

NORDJYSKE har med en fremragende artikelserie dokumenteret, at Nordjylland og nordjyderne pga. udligningssystemet er ramt af høje skatter og lav service.

De 40 kritiske borgmestre har også gennemskuet, at S-regeringens politik er at sælge drømme uden indhold ved at tilbageholde væsentlige oplysninger ang. udligningssystemet for befolkningen og kommunerne…

Der er rigelig plads til forbedringer af udligningssystemet, ikke kun kosmetiske ændringer, men i milliardklassen!

Ifølge BT’s beregninger (7.3.) har Københavns kommune hvert år et stort budgetoverskud og en pengekasse på 12 mia. kroner.

Faktisk er Københavns kommune så rig, at de 555 mio. kr., som kommunen står til at betale i ekstra udligning, kun svarer til 30 pct. af kommunens årlige overskud!

Det er fint, når 40 borgmestre, V, K og DF kritiserer S-regeringens udligningsløfter.

Borgmester Arne Boelt opfordrer (9.3.) til, at alle mellemregninger bliver lagt frem, så vi ”kan få luset de fiktive forudsætninger ud”.

Kritikken svækkes, når kritikerne samtidig optræder som S-marionetdukker og som politiske ulve i fåreklæder, der er med til at spare en fælles national og kommunal velfærds- og kerneopgave som folkeskolen ihjel!

Penge lugter ikke!

Som forligspartnere står de ”blå partier” skulder ved skulder bag den asociale SRSF-folkeskolereform og Mette Frederiksens socialfascistiske tvangslov nr. 409, der ”normaliserer” lærernes arbejdstid og tramper på ”den danske model”, arbejdsmarkedets grundlov.

Voldsomme kommunale nedskæringer og reformpropaganda går hånd i hånd iscenesat af ulvene i fåreklæder angående folkeskolen: regeringen, KL, borgmestrene og de sammenspiste røde og blå partier.

Bag en maske af spin og pure opspind skjuler ulvene i fåreklæder, politikerne, at mens prisen pr. time pr. elev rasler ned, skal 10.000 færre lærere end for 10 år siden udføre 40-45 pct. mere undervisning i taberfabrikken for alle, DDR-heldagsskolen!

Her er besparelser, ensretning, kamp mod kundskaber, dårlig personalepolitik, vikar- og inklusionskaos, kostbare konsulentkoncepter, absurde platforme og projektvanvid den ”pædagogiske” dagsorden…

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.