Debat samfund

Vi har en fantastisk samfundsmodel – men…

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Per Godiksen, Himmerlandsgade 99,1, 9600 Aars per.godiksen@outlook.com

CORONAKRISE:Ledelse – vi styres i dag via tv og radio.

Det er en fantastisk tid, vi oplever netop nu! Danmark ledes efter metoder, som jeg troede tilhørte andre lande med styreformer, som ikke opfylder grundlovens almindelige demokratiske regler.

Vi forstår ikke Trump, Putin og kineserne og alle de andre. Men vi er nu de seneste måneder i Danmark styret ved dekreter!

Ferielovgivningen her i Danmark ændres og de optjente feriepenge skal nu indsættes i en fondslignende pulje, indtil den enkelte person bliver pensionsberettiget, Fonden skal nødvendigvis ledes, det bliver formentlig nogle mennesker som i vidt omfang udpeges af regering og arbejdsmarkedets parter.

For under et år siden hørte vi Finansministeren udtale, at det stod elendigt til med statens finanser, kassen var nærmest tom – det er vanskeligt at forstå i dag!

Her i det sidste kvartal inden et år efter regeringsskiftet er der uddelt pakker til bevaring af arbejdspladser og virksomheder, måske 300-500 milliarder kroner – mange roser den initiativrige regering og Folketinget – ja, det danske demokrati og samarbejdet bliver skamrost.

Nu har vi en corona-virus, som medfører, at regeringen med hjælp fra Folketinget og de offentlige myndigheder tilbyder/kræver, at ældre og handicappede, som jo er de svage, får pålagt vilkår, som vi ikke selv ønsker at leve under – i umiddelbar forlængelse af denne tid to-tre måneder oplever vi, at alle, som modtager offentlige ydelser, får tildelt skattefri ydelse på 1000 kr.

Årsagen hertil er en form for kompensation for, at de, som har indtjent feriepenge, nu kan forvente at få udbetalt ferie penge svarende til tre ugers ferie. Dog må det indtil videre forventes, at de resterende feriepenge svarende til to ugers ferie må vente til senere. Uforståeligt, at dette administrative besvær skal kobles på denne borgerrettighed.

For at støtte de virksomheder og organisationer , som rettelig skal afregne feriepenge, etableres der nu en låneordning, således at likviditeten ikke bliver belastet i virksomhederne.

Jeg finder, at det er fantasifuldt, at alle på overførselsindkomst skal have udbetalt 1000 kr. skattefrit. Bemærk: Det gælder også dem, som faktisk gennem alle årene har været på offentlig ydelse og dermed været en belastning for de offentlige kasser. Gad vide, om det også er gældende for de personer, som er i vore fængsler og institutioner samt flygtninge og studerende på SU.

Jeg synes, at vi har en fantastisk samfundsmodel, som vi kalder demokratisk!

Vi har efter min opfattelse alt for mange politikere, som ikke har nogen form for praktisk erfaring fra den virkelige verden, hvor værdierne skabes.

Alle, som sparer op og investerer i virksomhederne, anses for at være uhyrlige kapitalister, som ikke må opnå en simpel forrentning af den investerede kapital i form af udbytte.

Den finansielle sektor er efterhånden blevet offentligt styret, således at almindelige konkurrenceforhold er ophævet.

Det er faktisk monopol-lignende tilstande, som styres og administreres via det såkaldte finanstilsyn med ministeren i spidsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.