10.000 grunde til at tale ordentligt

Jetsmark-elever får penge fra Call Me’s Fond

Det kan godt være, de taler pænt, men fotografen havde alligevel sit hyr med at få ro på tropperne. Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Det kan godt være, de taler pænt, men fotografen havde alligevel sit hyr med at få ro på tropperne. Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

PANDRUP:Normalt får man ikke penge for at tale ordentligt. Ikke desto mindre er det præcis, hvad indskolingen på Jetsmark Skole har fået. En stor check er det håndgribelige bevis på, at børn og voksne har fået 10.000 kroner fra teleselskabet Call Me’s Fond. Penge, der skal bruges på aktiviteter indenfor emnet ”tal ordentligt”.

Det er pædagog, Helle Aarestrups datter, der sendte en mail til mobilselskabet, hvor hun foreslog sin mor og Jetsmark Skole.

- Det må jo være noget med, at nogen synes, jeg er et godt eksempel, siger Helle Aarestrup, der ikke helt er kommet sig over det positive chok, da Lokalavisen Sydvestvendsyssel besøger indskolingen på Jetsmark Skole.

- Et grimt sprog er en rigtig dårlig vane, og det er vigtigt at få skabt bevidsthed om, hvordan vi går og taler til hinanden, siger hun.

På Jetsmark Skole arbejder man allerede med emnet i dagligdagen, og har gjort det længe, men Helle Aarestrup lægger ikke skjul på, at de 10.000 kroner kan være med til at gøre noget ekstra ud af emnet. Endnu er det dog ikke helt afklaret, hvad pengene skal bruges til.

- Men det skal være et eller andet sjovt og spændende, siger hun. I første omgang bliver skoleprojektet for børnene i indskolingen, men Helle Aarestrup håber, at der på længere sigt også bliver mulighed for at lave lignende arrangementer for de større klasser.

Mobilselskabet har en tid haft en kampagne, hvor der opfordres til at ”tale ordentligt”. I forbindelse med kampagnen har det været muligt for skoler og institutioner at søge om penge til forskellige skoleprojekter om emnet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.