10.000 rotter røg i fælden

Enormt antal rotter slået ihjel takket være intelligente fælder

Rotterne i kloakkerne under Frederikshavn Kommunes offentlige bygninger udfordres dagligt af intelligente fælder. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Rotterne i kloakkerne under Frederikshavn Kommunes offentlige bygninger udfordres dagligt af intelligente fælder. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

FREDERIKSHAVN:Højteknologiske rottefælder har fået bugt med flere end 10.000 rotter i kloakkerne under de offentlige bygninger i Frederikshavn Kommune. Det er sket på et halvt år. Tiltaget udvides nu til alle offentlige bygninger.

Det skal især sikre skoler, plejehjem og børnehaver mod rotter i fremtiden. Det fortæller driftsleder ved Park og Vej i Frederikshavn Kommune, Peter Nielsen.

- Det er vigtigt, at kommunen får sikret bygninger mod rotter. Både af hensyn til borgernes sikkerhed, men også i høj grad, fordi det koster kommunen rigtig mange penge, hvis først rotterne trænger ind i en bygning, forklarer han.

100 fælder fordelt i kloaknet

Kommunen lægger inde med 100 af de intelligente fælder, som kaldes WiseTrap. De registrerer rotterne gennem varme og bevægelse, hvorefter rotten spides af dræbende spyd, som både brækker nakken og rygsøjlen.

- Strategien er, at fælderne er placeret i skellet ud mod det store, offentlige kloaknet, så der ikke kommer flere rotter ind under bygningerne, siger Peter Nielsen.

Det skal også få fat i de rotter, der allerede lever under bygningerne. De færdes nemlig også i det offentlige kloaknet.

Styr på antal dræbte rotter

Det lyder måske lidt mystisk, at Park og Vej kan oplyse, der er dræbt over 10.000 rotter. Men det bygger skam ikke på skøn - der tælles konstant.

De intelligente fælder melder nemlig tilbage, når der er dræbt en rotte. Det gør, at Park og Vej kan følge med i, hvor effektive fælderne er.

- Vi har bevidst valgt de elektroniske fælder, fordi der følger et overvågningssystem med. Det betyder, at vi hele tiden har overblik og kan følge med i udviklingen, siger driftsleder Peter Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.