Sæby

100 år med Historisk Samfund Vendsyssel

Trods af alderen lever det i bedste velgående

Bestyrelsen - det er historiker Erik S. Christensen yderst til venstre. Arkivfoto.

Bestyrelsen - det er historiker Erik S. Christensen yderst til venstre. Arkivfoto.

VENDSYSSEL:Den hæderkronede lokalhistoriske forening, Historisk Samfund for Vendsyssel, fejrer 100 års jubilæum i år.

På trods af alderen lever den i bedste velgående med sine små 3000 medlemmer.

Opgaven er at udbrede og vedligeholde interessen for Vendsyssel og landsdelens historie. Det sker bl.a. med udgivelsen af Vendsyssel Årbog, der bestræber sig på at dække emner fra alle afkroge af Vendsyssel.

Vendsyssel Årbog nr. 100 er netop udkommet, og i løbet af jubilæumsåret udkommer et 100-års register - både på tryk og i en online udgave. Den kan ses på www.vendsysselshistorie.dk.

Andre aktiviteter er den årlige sommergeneralforsamling, kombineret med udflugt til historiske steder. Historisk Samfund har i flere år arrangeret historiske udlandsture hvert andet år, og næste år går turen til York i England.

Historisk Samfunds har et netværk af lokale repræsentanter i hele Vendsyssel. De er ambassadører og tager sig af det praktiske med omdeling af bøger til medlemmerne.

Nye medlemmer er altid velkomne. Det koster kun 100 kr. at være medlem, og så får man den bedste bog om Vendsyssels historie – hvis man bor i Vendsyssel. Ellers kommer der porto oveni.

Søndag 9. august bliver 100 års jubilæet fejret på Børglum Kloster med en gratis guidet tur på klostret - efterfulgt af generalforsamling. Om aftenen fortsætter festen for særligt indbudte gæster og alle lokale repræsentanter.

Du kan blive medlem på hsv@vendsysselshistorie.dk eller vendsysselaarbog@gmail.com

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst