100 kvinder på kunstens alter

Fotosession til kæmpe landart-værk 4. og 5. oktober

Jens Smærup Sørensens figur Ellen skal nu udtrykkes i kunst - og her er der brug for 100 unge nordjyske kvinder, fortæller Signe Højmark. Foto Michael Bygballe

Jens Smærup Sørensens figur Ellen skal nu udtrykkes i kunst - og her er der brug for 100 unge nordjyske kvinder, fortæller Signe Højmark. Foto Michael Bygballe

Den nordjyske kultur stræber nu efter himmelske højder, eller i hvert fald flyvehøjde.

KulturKANten sætter nu gang i forberedelserne til et storstilet "Land Art"-værk.

Den cubansk-amerikanske kunstner Jorge Rodriguez-Gerada vil lave et kæmpemæssigt portræt af en fiktiv nordjysk kvinde, som efter planen bliver synligt under indflyvningen til Aalborg.

100 nordjyske kvinder får nu mulighed for at blive en del af portrættet:

- Vi holder en fotosession på Kunsten i Aalborg, hvor fotograf Niels Fabæk vil fotografere 100 nordjyske kvinder. Billederne skal transformeres og "merges" til et fiktivt nordjysk kvindeportræt, som, det så er målet, skal realiseres som et kæmpemæssigt Land-Art værk, fortæller Signe Højmark, kulturkonsulent i KulturKANten og projektleder i LAND-SHAPE.

For at "kvalificere" sig til fotosessionen, som løber at stablen 4. oktober klokken 14-18 og 5. oktober klokken 16-20, er eneste krav, at man er kvinde og mellem 25 og 30 år.

Portrættet og kunstværket får navnet "Ellen" efter en karakter og kærlighedshistorie i den nordjyske forfatter Jens Smærup Sørensens slægtsroman "Mærkedage", der fik De Gyldne Laurbær og Weekendavisens litteraturpris i 2007.

- Jeg synes at det er en fuldendt fortælling, hvis 100 nordjyske kvinder ender med at blive et samlende symbolsk billede på Nordjylland og en smuk kærlighedshistorie.

- Historien om Ellen handler også om udviklingen fra lokal landbrugskultur til det globale informationssamfund, en historie som i høj grad også karakteriserer Nordjyllands udvikling gennem de seneste 100 år, fortæller Signe Højmark.

KulturKANtens styregruppe har fundet midlerne til projekteringen og herunder fotosessionen, og samtidig går arbejdet med at rejse midler til selve realiseringen også i gang.

KulturKANten har allerede været i felten for at finde brugbare jordarealer, hvor værket kan realiseres.

- Vi har kik på 2-3 arealer, som ligger godt i forhold til indflyvningen til Aalborg Lufthavn. Det er afgørende for oplevelsen af værket, at det kommer til at kunne ses fra luften. Vi er ved at lokalisere et passende areal på 5-6 hektar, hvilket svarer til omkring 10-12 fodboldbaner! Nede på jorden kan man opleve værket, som et stort anlæg med beplantning og hegnsforløb, der tilsammen danner det gigantiske motiv, fortæller Claus René Pedersen, chefkonsulent i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune og konsulent i KulturKANten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.