100 tons tunge lokomotiver røg af sporet

Sporarbejde lå stille til kran fra Fredericia nåede frem

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SINDAL:Banedanmarks arbejde med at ombygge spor i Vendsyssel blev torsdag eftermiddag forsinket omkring klokken 16, da de to lokomotiver med sporombyggeren kørte mellem skinnerne ved Dalsgårdsvej sydvest for Sindal. Det forreste lokomotiv kørte helt af skinnerne, mens det andet kun mistede forbindelsen med skinnerne med et hjulpar.

Derfor måtte Banedanmark hidkalde en kranvogn fra Fredericia for at få de omkring 100 tons tunge lokomotiver løftet på plads torsdag aften.

Tæt på grusvej

- Normalt benytter vi et hjælpelokomotiv med kran, men vi kan jo ikke køre tog ind i Vendsyssel uden at skulle til Sverige først, siger projektleder Anne Nielsen med henvisning til den ødelagte jernbanebro ved Limfjorden.

Heldigvis for Banedanmark er der en grusvej ved siden af uuheldsstedet, som kranvognen kan benytte.

Banedanmark har tidligere haft lignende uheld.

Skinner arbejder i varmen

- Når vi ombygger spor, så piller vi først fæstelsen løs, så skinnerne ligger løse på svellerne. Når det er varmt vejr, så kan skinnerne arbejde, og fordi de er løse, så kan de komme til at ligge for langt fra hinanden, siger Anne Nielsen.

- Det er sket her, og toget er kørt ned mellem skinnerne, siger hun.
Dog er forventningen, at udskiftningen af sporene genoptages fredag af sporombyggeren, som omlægger cirka to kilometer spor om dagen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.