11-årig slæbt i retten af lærer

Leg ved svømmebassin blev en dyr affære for 11-årig pige

Et skub i en svømmehal bliver nu dyrt for en 11-årigs fosikringsselskab. Arkivfoto

Et skub i en svømmehal bliver nu dyrt for en 11-årigs fosikringsselskab. Arkivfoto

DANMARK:”Fri leg” i en svømmehal fik store konsekvenser for en kommunal svømmelærer. Det skriver Avisen.dk.

En 11-årig skolepige skubbede den mandlige lærer i vandet, så hans hoved ramte bunden i den lave ende af bassinet. Læreren er en meter og 84 centimeter. Bassinet var en meter og 20 centimeterI dag er hans erhvervsevne nedsat med 40 procent.

Men her stoppede mareridtet ikke.

Episoden endte i et retsligt slagsmål mellem pigen og læreren. En retssag, der kunne være undgået, hvis pigens forsikringsselskab havde accepteret, at skolepigen var erstatningsansvarlig fra starten.

Medlemmer i klemme

Sagen er et udtryk for, at kommunale ansvarsforsikringer ikke er en problemknuser i alle sager, hvor en offentligt ansat er kommet til skade, fordi en kåd eller konfus borger har slået fra sig.

Danmarks Lærerforening, Socialpædagogernes Landsforbund og FOA har efterlyst lovpligtige ansvarsforsikringer i Avisen.dk, fordi fagforeningerne oplever, at mange af deres medlemmer kommer i klemme, hvis de bliver ofre for en voldelig borger.

Ansvarsforsikringer mindsker generne for alle implicerede, hvis en skolelærer, socialpædagog eller sosu-assistent bliver slået gul og blå i skolen, på institutionen eller plejehjemmet.

Uskyldig leg

Men fordi forsikringsselskaber sidder tungt på deres pengekasser, ender nogle af sagerne alligevel i retten, hvilket påvirker både ofret og voldsmanden.

I retssalen forsøgte skolepigens advokat at overbevise dommeren om, at hendes handling var ”en helt uskyldig og isoleret set ufarlig leg”.

I dommen, som Avisen.dk har fået indsigt i, lyder et af advokatens argumenter sådan her:”Der havde på skolen udviklet sig en tradition for at skubbe lærerne i vandet den sidste svømmetime inden sommerferien, hvilket taler for, at hendes handling ikke ligger uden for, hvordan et normalt socialt tilpasset barn på samme alder ville have handlet i samme situation.

Ikke med vilje

Advokaten mente heller ikke, at pigen havde skadet læreren med vilje:

- Det var ikke påregneligt for hende i en alder af 11 år, at dette skub til en mand på 45 år ville indebære, at manden lander i bassinet med hovedet først og slår hovedet på bassinbunden.

- Pigen, der i mellemtiden var blevet 15 år gammel, hævdede desuden, at læreren selv var medskyldig i den arbejdsskade, han fik.

Dommeren endte dog med at give svømmelæreren medhold, fordi han havde givet børnene klar besked på, at ingen måtte skubbes i vandet.

I sidste ende måtte pigens forsikringsselskab hoste op med en erstatning på 289.000 kroner til læreren, der i dag er i fleksjob på grund af arbejdsskaden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.