Snedsted

129.100 kr. til gavn i lokalsamfundet

Lokal sparekassefond fik igen de glade ansigter frem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fmd. Per Bengtson (t.h.) fra Støtteforeningen FDF Snedsted, modtog 10.000 kr. af Poul Nørgaard Larsen. Foto: Peter Mørk

SNEDSTED:Snedsted-Nørhå Sparekasses Jubilæumsfond inviterede torsdag eftermiddag til den årlige uddeling af fondsmidler.

Den lokale fond blev etableret i anledning af den daværende Snedsted-Nørhå Sparekasses 100 års jubilæum i 2004. Så det var 12. gang, at forskellige projekter og enkeltpersoner skulle have en økonomisk håndsrækning fra fonden.

Og til og med dette års uddeling af i alt 129.100 kroner har fonden nu passeret de første 2,5 mio. kroner.

Fondens bestyrelsesformand Poul Nørgaard Larsen medgav, at han og hans bestyrelse godt kunne have tænkt sig et højere renteniveau, men han var nu alligevel glad for at man har kunnet finde pengene med egenkapitalen intakt.

- Da vi startede i 2004 var fondskapitalen på én million kroner. Senere, i forbindelse med fusionen med Thyholm Sparekasse til Sparekassen Limfjorden, blev den forhøjet til seks millioner kroner, fortalte Poul Nørgaard Larsen ved sammenkomsten, der blev holdt i Sparekassen Vendsyssels lokaler i Snedsted.

Ved sin side havde bestyrelsesformanden i øvrigt fondens mangeårige sekretær Poul Kristensen, der varetog denne tjans for sidste gang. Han har nemlig overladt scepteret som filialdirektør i Snedsted til Rasmus L. Pedersen. Poul Kristensen rykker til Sparekassen Vendsyssels hovedkontor i Vrå, hvor han fortsætter som landbrugskundechef.

For at kunne søge om midler fra fonden skal man være geografisk placeret i sparekassens virkeområde omkring Snedsted og Sjørring. Og så kan man søge tilskud til kulturelle eller forskønnende tiltag. Er man ung under uddannelse, kan man også ansøge til fx studieture.

Særlig med henblik på tilskud til unges uddannelse udenfor lokalområdet, bemærkede bestyrelsesformanden, at han på det seneste har oplevet en "knækket kurve".

- Jeg har lagt mærke til, at det igen er blevet in at vende tilbage til Thy efter endt uddannelse. Sådan noget kommer ikke af sig selv. Mange har arbejdet målrettet på det. Og det kan ses i en stigende byggeaktivitet i området, sagde Poul Nørgaard Larsen blandt andet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.