Hjallerup

15 katte uden pels reddet

Usædvanlige racekatte blev reddet, før det gik helt galt med dyrevelfærden

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hankatten Blinky har mistet et øje, men de andre 14 katte er i fin stand.

HJALLERUP:Sent onsdag aften kom 15 specielle og værdifulde katte ind på Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup.

Internatet modtager masser af mere eller mindre vanrøgtede katte, men lige nu tager personalet sig af en type katte, som de aldrig har set før: 15 katte af den pelsløse race sphynx.

Ejeren blev syg

- De kommer fra et hjem i Nordjylland hos en kvinde, der er blevet syg, og ikke længere kan passe dem optimalt, fortæller internatets souschef Rene Skall.

- En af hendes bekendte var bekymret for kattenes ve og vel, og ringede til os for fire dage siden. Det kunne vi godt ønske os at flere ville gøre, inden forholdene er blevet helt grelle. Nu kunne vi hjælpe en katteejer og hendes katte, inden det gik galt, så det har været et godt forløb, og katteejeren har været samarbejdsvillig fra starten. Selv om hun selvfølgelig er ked af det, siger Rene Skall.

Kattene er lidt beskidte, men ellers sunde og velnærede.

- Kun én af dem er medtaget. Vi kalder ham Blinky. Han har sandsynligvis fået en klo i øjet af en anden kat, og skal opereres. Men øjet kan under ingen omstændigheder reddes, fortæller Rene Skall.

Flytteklare om kort tid

Sphynx-kattene skal ligesom alle andre katte, internatet får ind, neutraliseres, chippes og vaccineres, hvis det ikke er sket i forvejen. I dette tilfælde har flere af kattene stamtavle.

Rene Skall forventer at hele flokken er klar til at komme videre til nye hjem allerede i løbet af et par uger, takket være deres gode tilstand.

Og selv om gode sphynx-katte med stamtavle kan koste helt op til 10.000 kr., kommer de her ikke til at koste mere end alle andre katte fra internatet.

- 950 kr. stykket og 1500 kr. for to, oplyser Rene Skall.

Kattene bliver løbende sat til salg på internatets hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.