16 katte i nød reddet

Dyrenes Beskyttelses nye internat i Hjallerup er tyvstartet

Dyrlæge Lotte Brink er daglig leder på Dyrenes Beskyttelses kommende internat i Hjallerup. Hun har modtaget de første 16 nødstedte katte allerede inden, byggeriet er gået i gang. Foto: Henrik Louis

Dyrlæge Lotte Brink er daglig leder på Dyrenes Beskyttelses kommende internat i Hjallerup. Hun har modtaget de første 16 nødstedte katte allerede inden, byggeriet er gået i gang. Foto: Henrik Louis

HJALLERUP:Det nye dyre- internat i Hjallerup eksisterer stadig kun på papiret, men de første 16 katte er allerede flyttet ind.

- Der er så mange katte, der har brug for hjælp, så vi kunne ikke blive ved med at vente, siger dyrlæge Lotte Brink, daglig leder af internatet.

Kattene er anbragt i landejendommen på Aalborgvej 775, hvor selve internatet skal bygges på en tilstødende mark.

Klar til årsskiftet

Første spadestik til byggeriet tages i nær fremtid, og internatet skal stå klar til brug til årsskiftet.

De to rum kattene lægger beslag på nu, vil blive brugt til karantæne, når internatet står færdigt.

Det ene rum er udstyret med bure, hvor voksne katte - nogle af dem med killinger - mjaver efter opmærksomhed. En opmærksomhed Lotte Brink deler gavmildt ud af.

Moderløse killinger

I det tilstødende rum er der killingestue, hvor fem moderløse killinger løber frit omkring.

De er kommet ind uden deres mor og nogle af dem er i medicinsk behandling.

Lotte Brink peger på to alt for små, brogede uldtotter.

- Vi fik dem ind fra vores kredsformand i Hjørring for en uge siden. De sad og trykkede sig i en indkørsel, og var meget skræmte, men tamme. Jeg gætter på, at de er omkring otte uger, men det er svært at sige præcist, for de er bagud i deres vækst. De var snotforkølede og sultne, da vi fik dem ind, fortæller hun.

Alle dyr kommer ind på internatet gennem kredsformændene, men det er kun nødstedte dyr, der lukkes ind i varmen.

Ansvar på livstid

- Her har lige været et par med en omstrejfende kat, de gik og fodrede på. De syntes ikke, at det var deres ansvar, da den pludselig fik killinger. Men det er det jo, fastslår Lotte Brink.

- Det vil folk ikke ret gerne høre, men når man tager et dyr til sig, påtager man sig et ansvar, og det er for resten af dyrets liv. Vi siger konsekvent nej til private for at have plads til katte i nød, som ikke har en familie, understreger hun.

Nye hjem søges

Nogle killinger er for små til at klare sig.

- Kriteriet er, at de kan spise, og at de soignere sig selv. Kan de ikke det, bliver de aflivet. Det skal være ordentlige katte, vi sender ud til nye hjem. De skal kunne finde ud af at være katte, forklarer Lotte Brink.

Dyrenes Beskyttelse er på evig jagt efter nye hjem til katte fra internaterne.

- Der er grænser for, hvor mange vi kan have. Det er derfor, vi har brug for nogle gode, nye hjem. Så vi kan sige ja til nogle flere. Der er rigtig mange katte, der har brug for hjælp, sukker Lotte Brink igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.