165 personer må ikke komme i Gaden

To års udelukkelse fra Jomfru Ane Gade kan blive en realitet, hvis politiet snupper én med narko eller våben, eller hvis man udøver vold i festgaden

Arkivfoto: Michael Koch <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Arkivfoto: Michael Koch Pressefotograf Michael Koch

AALBORG:To års karantæne fra Danmarks festgade nummer ét - Jomfru Ane Gade i Aalborg - kan blive den barske realitet, hvis politiet fanger dig i besiddelse af enten narkotika eller våben, eller hvis du har været i slagsmål inde på en af gadens restaurationer.

Barsk, fordi mange unge mennesker frygter at blive udelukket fra festen i Aalborg midtby, mener Nordjyllands Politi.

Det er da også især de unge mennesker, politiet forsøger at skræmme, når de uddeler karantænerne.

- Jeg håber, det kan sætte skræk i livet på nogen, når andre har forbud mod at komme i Jomfru Ane Gade, siger Michael Hæstrup, leder af specialpatruljen.

- I weekenden foregår de unges liv i Gaden, så derfor er det et stort indgreb i deres liv, når vi udelukker dem i to år derfra, siger han.

To års varighed

Det er specialpatruljen, der hver torsdag til lørdag har sin gang i Jomfru Ane Gade for at sikre ro og orden i nattelivet. Og hvis der ikke er ro og orden, men i stedet ballade, slagsmål eller narkohandel, slår politiet til over for de involverede. I langt de fleste tilfælde uddeles der et forbud mod at færdes i Jomfru Ane Gade samt de omkringliggende gader i de følgende to år.

Men der er også undtagelser.

- Hvis man er i slagsmål ude i selve gaden, og det ikke bliver til en voldssag, så giver vi kun de involverede forbud i skærpede tilfælde, forklarer Michael Hæstrup.

Narkobesiddelse

Ifølge Michael Hæstrup har størstedelen af de cirka 165 personer, der i øjeblikket har forbud mod at komme i festgaden, været i besiddelse af narkotika.

Han fortæller yderligere, at der hver eneste weekend uddeles forbud. I maj alene fik 15 personer uddelt en to års karantæne.

- Hvor mange karantæner, vi uddeler, afhænger meget af hvem og hvor mange, der er i byen, og om det er helligdag eller lønningsdag, fortæller Michael Hæstrup.

Samtidig fortæller han, at han ”jævnt tit” oplever, at folk forsøger at overtræde deres forbud. Det bliver til gengæld straffet med en bøde og i værste tilfælde med fængselsstraf.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.