18-årig professionel

Nicolai Hvidberg Andersen skal spille i Finland

Nicolai Hvidberg Andersen - klar til professionel karriere i Finland. Privatfoto

Nicolai Hvidberg Andersen - klar til professionel karriere i Finland. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Det 18-årige talent i basketball, Nicolai Hvidberg Andersen, bliver nu fuldtids-professionel spiller i Finland.

Nicolai Hvidberg Andersen, der er fra Brønderslev, men spiller for Bakken Bears, blev kontaktet af den finske klub Kataja.

Han havde ellers havde forpligtet sig til at spille sæsonen 2014-15 hos Bakken Bears, der vandt det danske mesterskab i maj.

Men Bakken Bears har ikke ønsket at stille sig i vejen for eventyret. Tværtimod har bjørnenes finske head coach Ville Tuominen givet Hvidberg en anbefaling til Katajas organisation.

Nicolai Hvidberg Andersen har spillet i Bakken Bears’ talentprogram inden han i sommeren 2013 tog til Næstved for at spille på klubbens Basketligahold. Efter en halv sæson på Sydsjælland kom Hvidberg tilbage til Bears og spillede her den sidste halvdel af sæsonen.

Bakken Bears mødte Kataja i EuroChallenge i sæsonen 2013/14.

Nicolai Hvidberg Andersen, der har indgået en to-årig kontrakt, får stillet en lejlighed til rådighed i Kataja. Byen ligger seks timers kørsel nordøst for Helsingki, og kun 70 kilometer fra den finsk-russiske grænse.

Kataja er i top inden for basketball. Holdet er for tiden nummer tre i den finske Liga. Finland er i øvrigt Nordens bedste basketballnation.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden