185 fik job i Norge

Norge har arbejde, især til pædagoger og tømrere

Eskild Sloth Andersen (V).Arkivfoto

Eskild Sloth Andersen (V).Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:185 borgere fra Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring kommuner har fået job i Norge, efter at de tre kommuner for et par år siden gik sammen om at ansætte en Norgeskonsulent.

Beskæftigelsesudvalget er med på at lade projektet fortsætte og konsulentens ansættelse forlænge.

- Vi ved ikke hvor mange her fra kommunen, der har fået job i Norge, men vi har den holdning, at gavner det Nordjylland gavner det også Brønderslev, så vi siger ja til at fortsætte projektet, fortæller udvalgsformand Eskild Sloth Andersen (S).

Projekt Norgeskonsulent er igangsat og finansieret af de tre Lokale Beskæftigelsesråd i Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring kommuner, og det skulle efter planen udløbe ved udgangen af 2014.

Men Brønderslev Kommune er altså klar til at være en del af projektet også i 2015, også selv om det kommer til at koste kommunen ca. 160.000 kr.

Projektets hovedformål er at få langtidsledige i Vendsyssel i job. Men de tre kommuner er også godt tilfredse, hvis der formidles jobs til borgere, der allerede er i beskæftigelse, fordi det skaber ledige stillinger i Vendsyssel.

I alt er der kommet 256 personer i beskæftigelse i Norge, og heraf kommer de 185 altså fra Brønderslev, Hjørring eller Frederikshavn. 63 er kommet i job som pædagoger og institutionsledere, mens 42 tømrere har fået arbejde i Norge.

Projektet har desuden givet mange jobs som lastbilchauffører, butiksassistenter, rørlæggere, murere og sygeplejersker.

Norgeskonsulenten finder frem til ledige stillinger i Norge, sørge for at der afholdes infomøder, prøver at finde de rette ledige i Vendsyssel og hjælper med ansøgninger og andre formalia.

Projektet har en liste med pt. 1230 personer, der er interesseret i at arbejde i Norge, heraf 80 fra Brønderslev Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.