19-årig student skal undervise i Kina

Det næste halve år skal Laura Cæcilie Nielsen tilbringe i Kina. Hun skal undervise i engelsk sammen med andre unge

Anders Andersen
19-årige Laura Cæcilie Nielsen, der er nyklækket student, rejser snart til Kina for at undervise folkeskolebørn i engelsk. Privatfoto
Hjortdal 29. juli 2015 08:47

HJORTDAL: 19-årige Laura Cæcilie Nielsen fra Hjortdal har næsten lige fået studenterhuen på hovedet fra Hasseris Gymnasium. Den når ikke at trykke. Onsdag 29. juli tager hun flyveren fra København til Beijing. Hun skal være i Kina det næste halve års tid. Hun vender hjem 18. januar næste år.

Sammen med 10 andre danskere har hun tilmeldt sig et undervisningsforløb gennem Travel Alott. Det er et rejseselskab med speciale i unge, der vil ud i verden for at arbejde.

Laura så en annonce på Facebook og tilmeldte sig straks. Hun vil have et sabbatår, inden hun læser videre.

- Jeg vil rigtigt gerne lære noget om kultur i mit sabbatår, så jeg synes, det lød rigtigt spændende at kunne komme til Kina for at undervise i engelsk, siger Laura Cæcilie Nielsen.

I alt cirka 130 personer fra mange forskellige lande skal deltage i det samme forløb som Laura. Inden de får lov at komme af sted, får de en personlig samtale, hvor de bliver informeret om, hvad de kan forvente sig af turen. De skal også bestå en prøve for at tjekke deres engelskkundskaber. For nogle måneder siden var Laura derfor i Sønderborg på Travel Alotts hovedkontor:

- Prøven var rimeligt nem. Det var mest nogle grammatiske øvelser, siger Laura Cæcilie Nielsen.

Når hun lander i Kina skal hun og de andre undervisere opholde sig en måned på et universitet i Beijing, hvor de skal lære om kinesisk kultur og sprog.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at opleve en ny kultur og leve i den. Jeg ved ikke så meget om kineserne. Kun at de er stolte af deres madkultur og at det værste, de ved, er at tabe ansigt, siger Laura Cæcilie Nielsen.

Når eleverne har været på universitetet, vil de blive sendt til en af 17 forskellige provinser, hvor de skal undervise børn i alderen 5-15 år. Hvilken aldersgruppe afhænger af den enkelte undervisers niveau.

Kineserne er generelt begejstrede for hvide undervisere, forklarer Laura. Fordi de selv har svært ved at få tungen til at makke ret. Der har europæiske undervisere en fordel, fordi deres sprog ligger tættere på engelsk. Kinesisk er til gengæld også svært for en europæer. Laura har dog lært sig et par gloser:

- Hej hedder Ni hao .... og ja, skål kunne jeg også, men det har jeg glemt nu, siger hun med et stort grin. Hun glæder sig meget til at komme af sted.

Når hun kommer hjem, overvejer Laura at studere finans med kinesisk sprog som sidefag. Det lægger dog ikke fast endnu, understreger hun.

- Jeg er ikke sikker endnu, men under alle omstændigheder pynter det jo på CV’et med et ophold i Kina. Det bliver fedt at komme af sted, siger Laura Cæcilie Nielsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...