2.000 flere til Kulturmødet

Nykøbing fordoblede sit indbyggertal til årets succesrige kulturmøde

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er ledelsens fornemmelse, at der i år har været flere unge med til kulturmødet, og de overvejer næste år at lave endnu flere særlige indsatser for unge. Foto: Lars Dahl.

MORS:22.000 mennesker fra hele landet har torsdag til lørdag fyldt Nykøbing Mors bymidte, hvor de har kunnet opleve debatter, interviews og happenings i gadebilledet.

Det svarer til 15.000 flere, end da Kulturmødet første gang blev afholdt i 2013.

Stigningen skyldes ikke mindst, at kulturmødet har fundet den rette formel, mener arrangørerne.

Kvaliteten hævet

- Vi er mere faste i kødet end nogensinde, siger Claus Svenstrup fra Kulturmødets daglige ledelse, der ser denne femte udgave af Kulturmødet Mors som en stor succes. - Kvaliteten i arrangementerne hævede sig i år endnu en tak. Vi er der, hvor vi er på plads og klar til at udvikle os videre. Efter i år tror jeg, at vi kan mere, end vi tror.

Ledelsen vurderer, at det i år er lykkedes at få de unge meget mere med, og at aldersspredningen generelt har været bredere.

Årets satsninger

Blandt dette års mange nye tiltag har blandt andet været en camp for unge kunstnere fra 25 lande, fællessang med kendte danskere.

Og så var der forsøg med inddragende samtaler, hvor folk kunne få en én til én samtale med en forfatter, kunstner eller politiker, samt over 450 kunstneriske oplevelser og gratis arrangementer.

I de mange debatter er der blandt andet blevet diskuteret kunstnerens rolle i samfundet, betydning af kunst og kultur i folkeskolen og sundhedssektoren, fremtidens kulturpolitik mv. Næste kulturmøde afholdes 23. - 25. august næste år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.