20-årig redningsmand: Jeg skulle bare ud efter drengen

Patrick Larsen sprang straks i vandet, da ni-årig dreng drev til havs siddende på badering

Henrik Strømgaard
20-årige Patrick Larsen sprang straks i havet ud for Als, da en dreng kom i havsnød søndag eftermiddag. Foto: Jan Pedersen
Als 18. juni 2017 19:33 - Opdateret 18. juni 2017 23:21

ALS: 20-årige Patrick Larsen skulle ikke bruge betænkningstid, da en dreng søndag ved 17.10-tiden kom i havsnød ud for Als.

Patrick Larsen, der er fra Lindum mellem Hobro og Viborg, var på stranden med nogle venner. På et tidspunkt kom en mor hen og bag om hjælp, da hun kunne se, at hendes søn hurtigt drev til havs, siddende på en badering.

- Jeg svømmede bare afsted med det samme. Jeg tænkte kun på, at jo hurtigere, jeg kom afsted, jo nemmere ville det være. Og jeg mente godt, at jeg kunne klare det, fortæller Patrick Larsen til NORDJYSKE Medier.

Henrik Strømgaard
Patrick Larsen fik reddet en ni-årig dreng i land. Foto: Jan Pedersen

Drengen var allerede kommet et pænt stykke ud på vandet.

- Han sad i baderingen og prøvede selv at komme ind ved at plaske, men han var kommet ud forbi sidste revle, og der var fralandsvind, fortæller Patrick Larsen.

Han nåede hurtigt ud til drengen og begyndte at skubbe ham og baderingen ind mod land.

- Det tog noget længere tid at komme ind. Måske 20 minutter. Men jeg havde jo også baderingen at holde ved, og jeg er i god form. Det tærede godt nok på ressourcerne, men jeg havde også megen adrenalin i kroppen, konstaterer Patrick Larsen.

Under svømmeturen ind mod land forsøgte han at tale beroligende til den ni-årige dreng, som efterhånden blev mindre og mindre bange.

Da de var tæt på land, var Nordjyllands Beredskab og en redningshelikopter ankommet, og det skabte også ro på situationen.

Inde på stranden blev drengen pakket ind i varmetæppe og forenet med sin familie.

Først nogle minutter senere begyndte Patrick Larsen at mærke, at han selv var blevet godt og grundig kold af den hårde svømmetur. Han har dog ikke lidt overlast.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...