2011 endte i minus

Forventet overskud vendt til underskud i Sparekassen Hobro

Adm. direktør Per Sønderup: Underskuddet er træls, men egenkapitalen er kun slået tilbage til 2009-niveau, og vi forventer helt klart overskud i 2012!

Adm. direktør Per Sønderup: Underskuddet er træls, men egenkapitalen er kun slået tilbage til 2009-niveau, og vi forventer helt klart overskud i 2012!

Solvensprocenten er rekordhøj. Indlånet overstiger udlånet. Omkostningerne er under kontrol. Garantkapitalen har aldrig været større. Og Sparekassen Hobro har stadig en massiv egenkapital i forhold til det samlede udlån. Det fremgår af sparekassens årsrapport for 2011, som repræsentantskabet behandler på sit møde 6. marts. - Sparekassen er sund og solid, stadigvæk, understreger sparekassens administrerende direktør, Per Sønderup. Men direktøren lægger samtidig ikke skjul på, at der er et ganske bestemt tal i årsrapporten, som ærgrer både ham: Bundlinjen! For første gang i 25 år kom sparekassen i 2011 ud af et regnskabsår med et negativt resultat. - Røde tal på bundlinjen er ikke noget særsyn i den danske finanssektor i disse år, men i sparekassen havde vi set frem til at holde sølvbryllup med vores positive årsresultat, siger han. I konkrete tal kom Sparekassen Hobro ud af 2011 med et negativt resultat efter skat på 22,6 millioner kroner mod et positivt resultat efter skat på 10,0 millioner kroner året før. Før kursreguleringer, nedskrivninger og skat opnåede sparekassen et positivt resultat på 45,0 millioner kroner mod 39,2 millioner kroner i 2010. Ligesom hovedparten af de andre pengeinstitutter, tilsynet inspicerede i samme periode, blev Sparekassen Hobro i den forbindelse pålagt at forøge sine nedskrivninger. Nedskrivningerne endte i 2011 på 79,6 millioner kroner mod 36,5 millioner kroner i 2010. Og dermed blev det forventede overskud vendt til et lille underskud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.