22 højtuddannede mødte det lokale erhvervsliv

Ledige og studerende skal se jobmulighederne i Frederikshavn

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Torsdag den 2. maj var 22 højtuddannede på bustur til Frederikshavn, hvor de fik et indblik i det lokale erhvervsliv. Det skete gennem virksomhedsbesøg hos Orskov Yard, kommunen og slutteligt speed-networking med lokale virksomheder.

Erhvervshus Nord og Frederikshavn Kommune havde i samarbejde med Akademikernes Centralorganisation inviteret de højtuddannede på bustur til Frederikshavn. Blandt deltagerne var studerende og primært ledige færdiguddannede fra universitet. Formålet var at skabe kontakt mellem de højtuddannede og det lokale erhvervsliv.

- Vi vil gerne vise de højtuddannede, at der er et spændende erhvervsliv med vækst og gode jobmuligheder her i Frederikshavn Kommune. Det er i de små- og mellemstore virksomheder, at der skabes job i øjeblikket, og dem har vi mange af. Vi vil også gerne have flere af disse virksomheder til at se, at der kan være mange fordele ved at ansætte en højtuddannet. De kan bidrage med kompetencer og ny viden, som kan være med til at bevare og udvikle virksomhedernes konkurrenceevne, siger erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord Karen Bagge-Nielsen.

Dagen startede med rundvisning og oplæg hos Orskov Yard, der er en central virksomhed i den maritime branche i kommunen. Derefter var der frokost og rundvisning på kommunen, hvor HR- og personalechef Rikke Albrektsen fortalte om Frederikshavn Kommune som arbejdsplads. Dagen sluttede af med speed-networking, hvor deltagerne og en række lokale virksomheder fik mulighed for at præsentere sig for hinanden.

Kristoffer Bak, der er ledig og uddannet inden for kommunikation og oplevelsesdesign fra Aalborg Universitet, var godt tilfreds med dagens arrangement:

- Det har været en rigtig positiv dag, som har vist, at der sker en masse heroppe, og det har givet et godt indblik i erhvervslivet.

De deltagende virksomheder i den afsluttende match making var: Frederikshavn Kommune, Victor, Martin Lys og Craftsupply ApS.

Ann-Sofie Gjørtz Andersen, marketing koordinator hos Victor siger om dagen:

- Vi har ambitioner om at vækste yderligere, og det kræver dygtige medarbejdere, så dem er vi hele tiden på jagt efter. Derfor er det godt at komme ud til arrangementer som disse og få nogle interessante cv’er med hjem i skuffen. Det kan godt være, at vi ikke lige får brug for dem i morgen, men de kan blive aktuelle på et lidt senere tidspunkt, da vi udvider på flere områder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.