25 år med genbrug i Østervrå

Mission Afrika Genbrug fejrer jubilæum

ØSTERVRÅ:Østervrås genbrugsbutik - Mission Afrika Genbrug - har netop fejret sit 25 års jubilæum.

I 1987 kom genbrugstrenden til Østervrå med Sudan Genbrug, som senere blev til Mission Afrika. Initiativet kom fra Sonja og Tage Laursen. Hun blev også butikkens første formand.
De frivillige sørger på skift for den daglige drift med at ordne og sortere de indkomne effekter og tøj, samt sælge det videre i butikken til fordel for hjælpearbejde i Afrika.

Genbrugsbølgen tog fart

Omsætningen i butikken tog for alvor fart, da butikken flyttede til den nuværende adresse på Hjørringvej 424, oplyser to af de frivillige Ragna Christensen og Lillian Højen.

- Vi kan sagtens mærke at forbrugerne hurtigere ændre vaner – moden skifter langt hurtigere. At det så også er blevet trendy at genbruge, det kommer os til gode. Det betyder også, at vi er blevet meget mere opmærksomme på, hvad vi præsenterer i butikken, forklarer Ragna Christensen.
Alligevel er der ikke noget, der går til spilde.
- Vi har en aftale med de lokale syvendedagsadventister. Det vi ikke kan sælge, samler de ind og kører til lande på Balkan, fortæller Lillian Højen, der har været frivillig i snart 20 år, de sidste 16 som formand.

Brug for flere

Butikken i Østervrå har fordelt sit sortiment med ca. halvdelen til tøj og resten til forskelligt brugsting, legetøj, porcelæn, bøger og meget andet. Kundegrundlaget er meget bredt og i alle aldre. Butikken er åbent fra mandag til fredag.

P.t. er der 24 frivillige inkl. afløsere i butikken.
- Vi kan sagtens bruge flere, lyder det opfordrende fra både Lillian og Ragna.
Interesserede kan kontakte Lillian eller henvende sig i butikken.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.