3,6 hektar klithede brændt - huse reddet

Pludselig stod der flammer 10 meter op, fortæller tysk feriegæst, der sad på terrassen 50 meter derfra

15
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VORUPØR:Søndag eftermiddag brændte 3,6 hektar klithede i det nordøstlige hjørne af Nr. Vorupør.

Med hjælp fra Thisted Brandvæsen og nok også ovenfra blev alle sommerhusene på vestsiden af Pighvarvej og dem på Søtungevej reddet fra flammerne rasen, efter at alarmen var gået en halv snes minutter over kl. 13 trods en opildnende sydøstenvind.

Vinden skiftede de næste par timer mellem sydøst og syd, og det luftede ret meget, så hurtigt var der ret høje flammer og en kraftig røgudvikling, der bredte sig mod nordøst.

Det stod ved dagens slutning ikke helt klart, hvor ilden var opstået og hvordan.

Ifølge vagtleder Jørgen Jensen hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro efterforsker politiet en teori om, at det kan være udsmidning af aske fra en brændeovn, som har været i brug natten til søndag i det endnu ret kølige forårsvejr.

En tysk feriegæst, Dietmar Reising, fortalte til Thisted Dagblad, at han havde siddet på terrassen på østsiden af sommerhuset på Pighvarvej 42 og nydt solskinnet, men pludselig stod der 10 meter høje flammer op fra klitheden en 50 meter længere østpå. Så fik han travlt med at slå alarm og få fat i haveslangen og gå i gang med at vande og slukke. Det blev der brug for. En lille halv times tid senere var ilden nemlig meget, meget tæt på det feriehus, han og hans familie var gæster i.

Men ved dagens slutning kunne beredskabschef Søren Funder, Thisted Kommune, gøre op, at selv om der var brændt de 3,6 hektar klithede rundt omkring husene og op imellem husrækkerne, så var skaderne på husene meget begrænset. Fire-fem vinduer var sprængt af varmen, og en tagrende var smeltet. Dertil kun at føje et par centimeter bræt på en terrasse, som var brændt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.