3 mio. til sundhedshus

Det kommende sundhedshus skal alligevel ikke under sparekniven

jens arne Hedegaard (V) synes syv års snak om et sundhedshus er pinligt. Gitte Krog (V) synes beliggenheden er værre. Arkivfoto

jens arne Hedegaard (V) synes syv års snak om et sundhedshus er pinligt. Gitte Krog (V) synes beliggenheden er værre. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:En misforståelse om kvadratmeter i det kommende sundhedshus i Brønderslev betyder, at huset nu bliver 3,2 mio. kr. dyrere at bygge og 133.000 kr. dyrere at drive årligt.

Et flertal i byrådet sagde onsdag aften ok til fordyrelsen, men der var stor modstand.

- Jeg er enig i at vi skal have sundhedshuset og at det skal gå hurtigt nu. Men det må bygges billigere. Vi skal overholde budgetaftalen, mente Mikael Klitgaard (V).

Ikke særlig elegant

- Vi har lige lukket Tonnishave med et snuptag, og nu skal vi så bevilge 3 mio. kr. ekstra til sundhedshuset? Det er ikke særlig elegant, sagde Margit Chemnitz (V).

Byrådet havde fået tre scenarier at vælge imellem: det gode, det brugbare og et scenarie, der overholder budgetaftalen, men ikke den aftale, der ligger til grund for statsstøtten på 43 mio. kr. til sundhedshuset.

Tre scenarier

Det gode og dyre scenarie 1 kom slet ikke på tale, og det gjorde scenarie 3 heller ikke. Debatten handlede om scenarie 2, der altså forudsætter en ekstrabevilling på over 3 mio. kr.

- Kan man forestille sig en model 2,5, hvor man måske flytter et par kontorer og stadig overholder budgetaftalen, spurgte Mikael Klitgaard.

Det mente flertallet dog ikke var realistisk.

Syv års snak

- Så skal vi have lavet nye tegninger, og så er vi i hvert fald et stykke inde i 2015, indvendte Thomas Krog (SF), der er bange for at Brønderslev mister endnu flere praktiserende læger, hvis ikke snart sundhedshuset kommer op at stå.

- Det er syv år siden vi havde det første møde om sundhedshuset, og vi var enige om, at det bare skulle gå hurtigt. Vi har brugt alt for lang tid, og vi er selv skyld i at vi har lægemangel i dag, sagde Jens Arne Hedegaard (V).

- Borgerne i Brønderslev by undrer sig over hvorfor vi har snakket i syv år. Lad os for Søren komme videre, medgav Arne M. Jensen (S).

- Borgerne i Brønderslev undrer sig mere over beliggenheden, mente Gitte Krogh (V) derimod.

Udgangen på debatten blev at scenarie 2 og ekstrabevillingen på 3,2 mio. kr. blev vedtaget af et flertal på 16. Otte stemte i mod og to undlod at stemme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.