30 veje til oplevelser 
i Nationalpark Thy

8. juni offentliggør nationalpark Thy sin nye guide

Med en praktisk guide i lommeformat har Nationalpark Thy samlet en række beskrivelser af oplevelser og seværdigheder i nationalparken - med særlig tanke for besøgende til fods eller på cykel.

Med en praktisk guide i lommeformat har Nationalpark Thy samlet en række beskrivelser af oplevelser og seværdigheder i nationalparken - med særlig tanke for besøgende til fods eller på cykel.

THY:Med udgivelsen af en ny cykel- og vandreguide inviterer Nationalpark Thy gæster på besøg i et område, der er rigt på natur og oplevelser. Træd varsomtog efterlad ikke andre spor end dit fodspor eller dækaftryk, står der i indledningen til nationalparkens cykel- og vandreguide ”På sporet af Nationalpark Thy”.Guiden, som er i lommeformat, kommer på tre sprog, dansk, engelsk og tysk, offentliggøres 8. juni, dels på Stenbjerg Landingsplads i forbindelse med indvielsen af et nyt stykke cykelsti ved Istrupvej, dels i Købehavn i VisitThy’s lokaler på Strøget. Guiden henvender sig specielt til gæster, som vil besøge nationalparken enten til fods eller på cykel. Derfor indeholder den henholdsvis cykelkort i målestoksforhold 1:60.000 og vandrekort i målestok 1:25.000. Kortene giver et samlet overblik over det efterhånden vidt forgrenede net af vandre- og cykelstier i nationalparken. Overordnet rummer guiden en samlet beskrivelse af nationalparkens forskellige naturtyper, af dens dyre- og planteliv og om historien bag de forskellige menneskeskabte anlæg, den også rummer - lige fra oldtid til nytid. Men den fortæller også, hvilke muligheder, der er for at bruge nationalparkens natur enten til forskellige former for aktiviteter eller som et ”spisekammer”, hvor der kan samles både svampe, bær og urter.

30 seværdigheder

Uanset om en tur ud i nationalparken sker til fods eller på cykel, og uanset de mange muligheder for selv at finde noget spændende på vejen, så ”high lighter” guidebogen 30 lokaliteter, fra Agger Agger Tange i syd til Museumscenter Hanstholm i nord - samt 28 andre lokaliteter midt imellem - som alle er valgt ud fra deres natur- eller kulturhistoriske værdier og fordi de hver for sig er et besøg værd. Alt efter gæstens interesser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.