37 fik styr på pengene

LO’s lokale udgave af Luksusfælden er et populært tilbud

Det er populært at få hjælp til at få styr på økonomien hos LO. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Det er populært at få hjælp til at få styr på økonomien hos LO. Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Der er ingen snurrende tv-kameraer, når vendelboerne får gældsrådgivning hos LO, men ellers minder det nok lidt om tv-programmet Luksusfælden:

Det handler om at få styr på privatøkonomien.

Gældsrådgivningen er gratis, fordi bankrådgivere, revisorer, socialrådgivere og jurister arbejder frivilligt.

I Brønderslev foregår rådgivningen i LO’s lokaler, men sammen tilbud findes i Frederikshavn og Hjørring kommuner. Projektet kaldes På rette kurs og er støttet af social- og integrationsministeriet.

De fleste er på kontanthjælp

Siden starten 1. maj sidste år, er 37 borgere i Brønderslev Kommune hjulpet på rette, privatøkonomiske kurs.

Målgruppen er primært langtidsledige dagpengemodtagere og yngre mennesker på kontanthjælps- eller uddannelsesydelse med gældsproblemer.

De 37 deltagere fra Brønderslev Kommune fordeler sig på på 25 kontanthjælpsmodtagere, otte langtidsledige på dagpenge og fire personer, der er i job.

Langt størstedelen af de kontanthjælpsmodtagere, der har modtaget rådgivning via projektet står opført i RKI, mens dette ikke er så udbredt blandt dagpengemodtagerne.

Deltagerne har været tilfredse med rådgivningen, der naturligvis er fortrolig.

Ro og overblik

De har i evalueringsskemaer givet udtryk for, at de har fået ro og overblik samtidig med at de føler sig hørt og er blevet godt informeret. Ikke mindst har de fået lavet aftaler med deres kreditorer.

Beskæftigelsesudvalget fik en orientering om gældsrådgivningen på det seneste udvalgsmøde, og politikerne er rigtig glade for initiativet.

- Det fungerer rigtig godt, og vi synes selvfølgelig de skal fortsætte med det. Det er så positivt og godt, at man kan hjælpe dem, der er røget i en ”luksusfælde”. Og så er det jo et af de dejlige projekter, der ikke koster kommunen noget, bemærker Eskild Sloth Andersen (S), formand for beskæftigelsesudvalget.

Projekt På rette kurs løber frem til juli 2016.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.