39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

Kystvagten i USA har fundet fem døde efter bådulykke i USA. Søgningen efter de resterende 34 indstilles snart.

Man sits on a capsized boat off the coast of Florida <i>U.s. Coast Guard/Reuters</i>

Man sits on a capsized boat off the coast of Florida U.s. Coast Guard/Reuters

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Det siger kystvagten torsdag aften dansk tid.

Beslutningen er taget, efter at man det seneste døgns har fundet i alt fem omkomne fra ulykken. Én blev fundet onsdag, og fire er fundet torsdag.

- Hvis vi ikke får yderligere oplysninger, der hjælper os i eftersøgningen, så indstiller vi den aktive eftersøgning, siger Jo-Ann Burdian fra den amerikanske kystvagt ved en pressebriefing i Miami.

Tirsdag blev en mand fundet i live, mens han klyngede sig til en kæntret båd cirka 72 kilometer øst for byen Fort Pierce.

Han fortalte, at båden var kæntret lørdag, og at der foruden ham havde været 39 personer om bord. Ingen af dem var iført redningsvest.

Kysvagten siger torsdag ifølge nyhedsbureauet AP, at man ikke forventer, at der er nogen overlevende tilbage efter ulykken.

Båden, der kæntrede, mistænkes at være blevet brugt til menneskesmugling.

I en anden hændelse ved Floridas kyst opsnappede kystvagten tirsdag 191 haitianske migranter, der var på vej mod USA i en overfyldt båd.

Kystvagten oplyste i den forbindelse, at hændelsen var den seneste i en lang række af forsøg på at krydse farvandet mellem østaten Bahamas og Florida.

Et patruljerende skib skred ind, da det fik øje på den slidte båd cirka 64 kilometer sydvest for den bahamanske ø Great Inagua.

Migranterne blev hevet om bord på skibet, hvor de blev iført redningsveste. De blev også tilset af en læge og fik tilbudt mad og drikke og et sted at sove.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.