3D-sejltur i stedet for rejefiskeri

Programmet for Naturens Dag ændres på grund af vejret

Man kan få en naturlup, hvis man deltager i søndagens naturdyst ombord på færgen mellem Hvalpsund og Sundsøre. Privatfoto

Man kan få en naturlup, hvis man deltager i søndagens naturdyst ombord på færgen mellem Hvalpsund og Sundsøre. Privatfoto

HVALPSUND:Det oprindelige program med rejefiskeri i Limfjorden i forbindelse med Naturens Dag søndag 13. september ændres på grund af det ustabile vejr til en 3D-sejltur og naturdyst på viden om livet i vandet.

Det oplyser naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune.

Dysten foregår på færgen, der sejler mellem Hvalpsund og Sundsøre.

- Vejret ser desværre ud til at være til en tur i biografen søndag, men vi har også et godt 3D-tilbud ombord på færgen, hvor vinden suser, salt fra fjorden smages i skumsprøjt, og fjordens lyde blander sig med motoren fra færgen, lyder det fra Karin Winther.

- Vi håber på, at trods det lovede vejr med regn og blæst vil familier trække i udetøjet og stå til søs på en anderledes sejltur tur-retur på Limfjorden.

Ombord på færgen vil Danmarks Naturfredningsforening, besætningen på færgen og naturvejlederen være klar til at sætte aktiviteterne i spil. Der skal blandt andet dystes om viden i, hvad der er torskens livret, hvad der er fjæsingens talent og sildens værste fjende.

Alle til fods kan gratis sejle med kl. 14-17 søndag. De første 100, der deltager i naturdysten, modtager en naturlup, som de selv kan bruge på land, når vejret er til det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.