3F Midtfjord i toppen af ledighedsstatistik

Den lokale 3F-afdeling hentede i 2017 46,9 mio. kr. hjem til medlemmerne i Vesthimmerland og Han Herred

3F-formand Lene Haugbølle præsenterer sammen med næstformændene Alex Pedersen og Lindy Mortensen det forgangne års økonomiske nøgletal for 3F Midtfjord. Foto: Martin Glerup

3F-formand Lene Haugbølle præsenterer sammen med næstformændene Alex Pedersen og Lindy Mortensen det forgangne års økonomiske nøgletal for 3F Midtfjord. Foto: Martin Glerup

3F Midtfjord, som dækker Vesthimmerlands Kommune og en del af Jammerbugt Kommune, er den nordjyske 3F-afdeling, som har den laveste ledighed.

I øjeblikket er antallet af ledige 235 svarende til 6,92 procent. Det oplyste formanden, Lene Haugbølle, Aars, på 3F Midtfjords generalforsamling tirsdag aften på Pavillon Christiansminde i Løgstør.

Det kan være svært at lokalisere årsagen til 3F Midtfjords gunstige placering i ledigheds-statistikken.

- Men måske skyldes det, at vi i Vesthimmerland og Han Herred har et varieret og velfungerende erhvervsliv med mange forskellige job-muligheder, vurderede Lene Haugbølle.

- Aars har mange jobs, f.eks. fjerkræslagteri, jernstøberi og flere andre udviklingsvirksomheder. Farsø har en stor beskæftigelsesmæssig styrke inden for det træindustrielle område og sundhedssektoren. Løgstør tilbyder bl.a. vækst i arbejdspladser inden for fremstilling af præfabrikerede bygninger og avancerede fjernvarmerør. Fjerritslev har jobs inden for eksempelvis metalindustrien og Nibe tilbyder jobs på kranfabrikken og det store Arla-mejeri i Bislev.

- Hertil kommer hele bygge- og anlægssektoren og serviceområdet med feriecentre, hoteller og andre turistmæssige virksomheder, og det lokale arbejdsmarked er således ikke alene afhængigt af en eller to meget store virksomheder, men kan tilbyde jobs i en underskov af små og mellemstore virksomheder, fremhævede 3F-formanden.

Formanden hæftede sig i sin beretning også ved, at den lokale 3F-afdeling i 2017 fik hentet godt 46,9 millioner hjem til medlemmerne.

- Det er 200.000 kr. mindre end året i forvejen, men alligevel en god slat penge. Millionerne er resultat af de sager, som afdelingen har ført for medlemmerne i årets løb. Det er penge, som kommer ind ved, at vi laver løntjek, finder manglende feriepenge, konkurser, arbejdsskadesager og hjælp til sociale sager.

- Antallet af sociale sager faldt i 2017, og det kan bl.a. skyldes, at der har været mangel på sagsbehandlere på Vesthimmerlands Jobcenter, så det har knebet med at få afsluttet sagerne samt, at det har været utroligt svært at få en førtidspension. Vi håber, at problemet er løst, så vore medlemmer nu hurtigere kan få den rette sagsbehandling, sagde Lene Haugbølle.

3F-formanden konstaterede i øvrigt, at mange medlemmer er kommet i klemme i sygedagpengesystemet, efter at der er sket hårde stramninger på dette område de senere år. Hertil kan føjes, at der hele tiden kommer stramninger eksempelvis på hele dagpengeområdet i forhold til beregningsmetode og den nye udbetalingsperiode.

- For medlemmer, som havner i en utilfredsstillende situation, er det vigtigt, at de henvender sig til os, før sagen er gået i hårknude og måske havnet i medierne, sagde Lene Haugbølle.

3F Midtfjord har i dag 4150 medlemmer, hvilket er 69 medlemmer færre end sidste år.

Ud af vore 4150 medlemmer, er der 366, som kun har valgt at være medlem af A-kassen.

- Det er kedeligt, at så mange fortsat vælger at stå uden for det faglige fællesskab. En del af dem kan ikke forstå, at de ikke kan få hjælp til faglige sager og arbejdsskadesager, når de ikke er medlem af fagforeningen. De har jo heller ikke indflydelse på deres egen overenskomst. De kan hverken være med til at indsende krav eller være med til at stemme om resultaterne, betonede 3F-Midtfjords formand i sin beretning på generalforsamlingen.

Lene Haugbølle omtalte også kort efterårets kommunalvalg, der som bekendt resulterede i, at borgmesterposten i Vesthimmerland skiftede fra Konservative til Venstre.

- Vi håber, at luften nu er renset, så byrådet kan tage fat på at arbejde for kommunens positive udvikling fremfor at bruge tid og kræfter på mudderkastning, bemærkede 3F-formanden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.