40 år fra første til femte gear

Generationsskifte hos Bjergby Autoværksted

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BJERGBY:Det hele startede i meget beskedne rammer, da Hans-Martin Christensen 1. februar 1974 begyndte at lave biler hjemme i sin fars garage på en gård lidt udenfor Bjergby.

Det tog dog ikke lang tid for den dygtige mekaniker at komme fra første til andet gear. Allerede i 1978 flyttede han Bjergby Autoværksted ind på Navervænget, hvor han havde bygget en virksomhed med plads til både værksted og bilsalg.

Dengang var det brugte biler, men senere har Bjergby Autoværksted også solgt spritnye biler. I øjeblikket er det Chevrolet, der er et hit hos kunderne, men snart kan de også købe Mitsubishi.

- Jeg vil ikke ud med så meget endnu, ud over at jeg har skrevet under på en aftale om at sælge Mitsubishi fra 1. april, smiler Thomas Christensen.

I forbindelse med 40 års jubilæet har han overtaget forretningen sammen med sin bror, Claus Christensen. Det bliver nu op til dem at drive faderens livsværk videre.

Og det bliver en tung arv at løfte, for Bjergby Autoværksted er mere end en almindelig arbejdsplads. Bare se på, hvor længe medarbejderne bliver der. Sidste år havde den ene af to svende på værkstedet 35 års jubilæum.

Anna Grethe Olesen inde i bogholderiet havde også jubilæum sidste år. Hun rundede 30 år i virksomheden, men hun er også gift med Hans-Martin og mor til Claus og Thomas.

Kunderne er såmænd lige så trofaste som medarbejderne. Bjergby Autoværksted har et ualmindeligt godt ry ikke bare i Bjergby, men langt ud over landsbyens grænser.

Og derfor har det også været rimeligt nemt gennem årene at udvide og skifte gear flere gange. Der er kommet autolakering til, som holder to svende i arbejde og har gjort det i 25 år. Begge har haft 25 års jubilæum.

Det gamle værksted er blevet skiftet ud med et nyt og moderne, så der i de gamle kunne blive plads til flere udstillede biler.

Så det er en sund virksomhed, de to sønner overtog officielt i weekenden. Claus Christensen har dog arbejdet der siden år 2000, mens Thomas Christensen startede i 2005. toto

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.