40-års jubilæum og ejerskifte

Reception fredag i anledning af jubilæum og ejerskifte

De tre hovedpersoner, som er involveret i jubilæet og ejerskiftet, er fra venstre: Jonas Fristrup, Henrik Søndergaard Poulsen og Villy Andreasen. Foto: Ole Torp <i>Ole Torp</i>

De tre hovedpersoner, som er involveret i jubilæet og ejerskiftet, er fra venstre: Jonas Fristrup, Henrik Søndergaard Poulsen og Villy Andreasen. Foto: Ole Torp Ole Torp

THORUP:- Firmaet hedder Thorup ny Tømrer- og Snedkerforretning, fordi der ved starten i 1976 allerede var en snedkerforretning her i Thorup.

Det er Villy Andreasens forklaring på det "ny" som er en del af firmanavnet. Villy må være den helt rigtige til at forklare dette, for han var stifter af virksomheden i Thorup.

Dengang var han blevet udlært og besluttede sig til at blive selvstændig. - Vi var kun to mand til at begynde med, Poul Rasmussen og så mig, og arbejdet var noget forskelligt fra i dag. Dengang var det primært udskiftning af tage, mens vi nu har betydeligt større opgaver.

For ti år siden kom Henrik Søndergaard Poulsen med i firmaet, og fra 2009 blev man et aktieselskab, hvor Villy og Henrik blev aktionærer.

Nu har Villy solgt sine aktier til Jonas Fristrup og vil til at nyde sit otium. - Men jeg har lovet at hjælpe til her på stedet indtil 2017, siger Villy og tilføjer med et stort grin:

- Hvis de kan holde mig ud så længe.

Jonas har været i firmaet i fem år. Han er udlært snedker og har taget uddannelsen som bygningskonstruktør. - Jeg har det meste af tiden siddet på kontoret og f.eks. lavet tilbud m.m., mens de andre har arbejdet ude i marken, oplyser Jonas. Nu overtager han Villys aktiepost og bliver medejer sammen med Henrik.

- Indenfor håndværksfagene går det næsten altid i bølger. Lige nu er vi på vej op fra en bølgedal. Politisk benytter man ofte håndværksfagene alt efter, hvordan det går i samfundet som helhed. Man bruger tilskudsordninger o. lign. til at regulere udviklingen, siger Henrik.

Villy med de mange års erfaring kan supplere: - Der er blevet mange flere kontrolordninger, og bureaukratiet er steget ganske betydeligt i løbet af de 40 år. Så sent som i dag har vi haft arbejdstilsynet på besøg på et af vores byggerier, Asaa Friplejehjem.

Som nævnt er man i slutfasen med Asaa Friplejehjem. - Der er deadline juleaften, indskyder Henrik med et skævt smil. Men ellers har firmaet stået for mange store byggerier i hele regionen. Man bygger/har bygget for mange boligforeninger (f.eks. 36 almene boliger i Nørresundby) og udført adskillige opgaver for såvel regionen som kommunerne.

I Frederikshavn har man således ændret en tidligere børnehave til boliger, det nye rådhus i Dronninglund, og så er man løbende i fuld gang med at energirenovere 25 af Brønderslev Kommunes bygninger.

Jubilæet og ejerskiftet fejres fredag 30. september på Dronninglund Slot. Her var man for resten involveret ved den totalrenovering i firserne, hvor slottet rent organisationsmæssigt blev til en fond, og i det umiddelbare nabolag var man senere med ved bygningen af kirkens velfærdsbygning, som af fagfolk prises for den måde, som den passer ind i stilen sammen med naboen mod vest. Jo, Thorup ny Tømrer- og Snedkerforretning har haft (og har) sit virke mange steder og ikke blot i lokalområdet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.