400 kæmper mod vindmøller

Modstanden mod nyt vindmølleprojekt vokser i Hallund-området

Hanne Lynge Jacobsen og de andre modstandere mod vindmøller ved Hebbelstrup har samlet 400 underskrifter. Foto Henrik Louis

Hanne Lynge Jacobsen og de andre modstandere mod vindmøller ved Hebbelstrup har samlet 400 underskrifter. Foto Henrik Louis

HALLUND:En gruppe vindmøllemodstandere i Hallund-området har stemt dørklokker i et par uger, og kan i dag aflevere 400 underskrifter til borgmester Mikael Klitgaard.

Underskriverne protesterer imod et vindmølleprojekt ved Hebbelstrup, hvor en lokal landmand ønsker at rejse tre 150 meter høje vindmøller.

- Ganske få af underskrifterne er fra folk i Brønderslev, der har familie herude, men resten er fra lokalområdet. Vi håber de gør indtryk på politikerne. 400 underskrifter er altså mange, siger Hanne Lynge Jacobsen fra vindmøllegruppen.

Plads til flere underskrifter

Gruppens medlemmer stopper nu med aktivt at indsamle underskrifter, men er klar til at tage imod, hvis flere beslutter sig for at sætte deres navn på listen. Så bliver de sidste underskrifter eftersendt i tide til det møde i miljø- og teknikudvalget, hvor vindmølleansøgningen fra Hebbelstrup skal behandles.

Vindmøllegruppen holdt også borgermøde i klubhuset i Hallund tirsdag aften. Her dukkede 75 beboere op for at høre fire inviterede naboer til eksisterende vindmøller fortælle om deres erfaringer.

Det er værre end I tror

- Tre af dem er blevet syge af vindmøller. Det er den sidste ikke, men hun fortalte, at det lyder forfærdeligt under storm, selv om hun bor 1100 m fra vindmøllen, beretter Hanne Lynge Jacobsen.

- Deres budskab var klart: ”Kæmp! Det er meget værre end I tror”.

Landmanden, der vil lægge jord til de tre vindmøller i Hebbelstrup, var også til stede på mødet, og i følge Hanne Lynge Jacobsen var der en håndfuld af de fremmødte, der bakkede ham op.

- Men der var en rigtig god tone. Der var faktisk en overraskende god stemning. Men vi kan tydeligt mærke, at indignationen over vindmøllerne bliver større og større. Mange vidste ikke det var så slemt som de hørte på mødet, fortæller Hanne Lynge Jacobsen.

Ikke alle havde taget stilling for eller imod vindmølleprojektet før mødet. 20 af underskrifterne kom først på listen under mødet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dømt for at "tage pengene og løbe" - men striden er langt fra slut
Luk