45 dræbt ved religiøs vold i Nigeria

Mange dræbt og såret efter muslimske ekstremisters bombeangreb på kirker i Nigeria.

45 dræbt ved religiøs vold i Nigeria

Inden for en time eksploderede tre bomber i tre kirker i forbindelse med en bølge af sekterisk vold i det nordlige Nigeria.

Ingen har påtaget sig skylden for blodsudgydelserne, der skete søndag, men det menes, at den ekstremistiske gruppe Boko Haram, der kæmper for en islamistisk stat, står bag.

Antallet af dræbte ved aktionerne og efterfølgende kristne hævnangreb på muslimer har kostet mindst 45 mennesker livet, oplyser myndighederne.

- Nødhjælpsarbejdere ledsaget af politifolk har ryddet gaderne i den sydlige del af byen Zaria, hvor der er fundet 20 dræbte indtil nu, siger en talsmand fro Røde Kors.

Kort efter eksplosionerne i kirkerne begyndte rasende unge kristne at trække muslimer ud af biler og dræbe dem som gengæld, siger vidner.

Kristne grupper bevæbnet med macheter og køller angreb også folk i byen.

Over 100 mennesker blev såret søndag, oplyser myndighederne.

Der er udkommanderet store styrker for at standse volden, men situationen er stadig yderst spændt.

- Det er ikke sikkert at rejse. Jeg har aflyst et besøg i Abuja, fordi mange er på vejene for at plyndre, siger en lokal indbygger til AFP.

Vatikanet fordømmer volden mod de kristne i Afrikas folkerigeste nation med omkring 160 millioner indbyggere, hvoraf omkring halvdelen er kristne og den anden halvdel er muslimer.

- Den systematiske karakter i disse angreb er frygtelig og uacceptabel. Den afslører en absurd hadets plan, siger Vatikanets talsmand Federico Lombardi.

Boko Haram har påtaget sig skylden for over 1000 drab siden 2009.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.