48 år på apoteket

Inger Danielsen hædret med kongelig belønningsmedalje

Inger Danielsen studerer sin ansættelseskontrakt fra 1965 og kan der læse, at månedslønnen det første læreår var på 390 kr., mens den i det sidste læreår var steget til 530 kr. Foto: Ole Torp <i>Ole Torp</i>

Inger Danielsen studerer sin ansættelseskontrakt fra 1965 og kan der læse, at månedslønnen det første læreår var på 390 kr., mens den i det sidste læreår var steget til 530 kr. Foto: Ole Torp Ole Torp

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:- Det har været en svær beslutning at skulle tage. Jeg kunne have stoppet, da jeg fyldte 65 år, men blev enig med mig selv om, at jeg ville tage et halvt år mere, for så kunne jeg stoppe samtidigt med min chef, Kirsten Poltorak. Det har vi to spøgt noget med i den sidste stykke tid. Sådan beskriver farmakonom Inger Danielsen beslutningsprocessen forud for, at hun pr. 1. april i år stopper på Dronninglund Apotek og går på pension. Da hun startede i 1965 lød fagbetegnelsen på defektrice. I 1979-80 var hun på efteruddannelseskursus, og så var hun apotekerassistent, inden den nuværende fagbetegnelse farmakonom kom ind i billedet.

Når Inger Danielsen ser tilbage på sine 48 år i apotekerbranchen, så er der to ting, som markant har ændret sig: - Håndværket i faget er så godt som forsvundet. På det gamle apotek havde vi kun 250 kvadratmeter at gøre godt med, og der var hårdt brug for dem til såvel ekspeditionslokale som laboratorium og lager. Da vi kom ned på Stationsvej fik vi 400 kvadratmeter.

- Før i tiden var det lidt af en bureaukratisk omgang, når kunderne skulle have udleveret medicin på recept. Først skulle recepten modtages, og så skulle den kontrolleres af minimum to andre personer, hvoraf mindst én skulle være farmaceut.

Ved en sammenkomst på Dronninglund Slot hæftede apoteker Kirsten Poltorak den kongelige belønningsmedalje på Inger Danielsens bryst og ledsagede anerkendelsen med disse ord: - Du skal have rigtigt mange tak for din indsats gennem mange år. En af grundene til, at du har været på apoteket i så lang tid, er bl.a. din forandringsparathed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.