50 år med Godset

Dobbeltfest i FDF i Brønderslev

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV/HALLUND:FDF i Brønderslev fester, og fejre sig selv.

FDF i Brønderslev blev stiftet 4. september 1964, og havde således 50-års jubilæum i 2014. Det blev forbigået i travlhed med at lave et godt børne- og ungdomsarbejde. Men nu skal jubilæet så fejres med noget forsinkelse sammen med Godsets runde dag.

Allerede to år efter etableringen købte kredsen med hjælp af fremsynede ledere ejendommen Hulknøsevej 47 i Hallund, og fik den over nogle år ombygget til et lejrcenter under navnet ”Godset”.

- Godset blev købt i december 1966, og det er således nu også 50 år siden. Derfor er det besluttet, at der skal holdes en fest for såvel FDF-kredsen som Godset, hvor de to gange 50 år kan blive fejret, fortæller Morten Bruun Jacobsen.

Det sker lørdag 24. september 2016, og det sker selvfølgelig på Godset i Hallund.

Planen er, at der i løbet af dagen holdes familiedag for kredsens medlemmer og deres forældre, der vil være traditionelle FDF fritidsaktiviteter, løb og leg ligesom der serveres kagemand og andre lækre ting.

Denne dag vil der også være mulighed for, at interesserede, der endnu ikke er medlemmer, at se lidt mere til hvad det er der laves hos FDF. Så dagen kan også betragtes som et ”åbent hus” for børn og deres forældre.

Om aftenen er det tanken, at der holdes fødselsdagsfest på Godset. Her bliver alle nuværende ledere inviteret, men også tidligere ledere i kredsen vil blive inviteret.

Gensyn

- Der er således mulighed for det helt store gensyn og udveksling af historier og skrøner, bemærker Morten Bruun Jacobsen.

- Udfordringen kan være, at finde frem til disse tidligere ledere, men gruppen bag arrangementet håber, at opslag på facebook blandt andet kan medvirke til at sprede rygtet om festlighederne.

- Vi håber nemlig på, at mange tidligere ledere og venner af kredsen i øvrigt, vil være med til at gøre dagen til en uforglemmelig oplevelse, og endnu et knudepunkt i kredsens historie.

Dagen arrangeres af en gruppe, sammensat af ledere og bestyrelse, fortæller Morten Bruun Jacobsen.

FDF i Brønderslev har knap 100 medlemmer, og holder i det daglige til i kredshuset på Døvlingevej i Brønderslev.

Medlemmer er opdelt efter alder (skoleklasse), og mødes på faste mødeaftener oftest i kredshuset.

Herudover arrangeres en del weekend-arrangementer, herunder hytteture, naturoplevelser m.v. En længere årlig tur - sommerlejr - er også en fast tradition

FDF er for alle børn og unge. FDF bygger på et kristent folkekirkeligt grundlag, men det er oplevelsen der er i centrum.

- FDF holder hvert femte år landslejer på vores meget store område ”Sletten” som er beliggende ved bredden af Julsø, fortæller Morten Bruun Jacobsen, der ikke deltog i lejren, men var på besøg.

Næsten 50 medlemmer af FDF Brønderslev har deltaget i lejren.

- Sommerlejren er altid en oplevelse for livet, bemærker Morten Bruun Jacobsen. FDF'erne er netop vendt hjem efter den vellykkede lejr.

Tidligere havde FDF i Brønderslev sit eget orkester, men det er nu opløst.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.