53 ud af 98 kommuner er på Facebook

Undersøgelse viser, at Facebook løfter omdømme og styrker lokaldemokratiet

Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Scanpix Scanpix Denmark

DANMARK:Nu er over halvdelen af landets kommuner på Facebook, og er blevet mere eller mindre ”venner” med deres borgere.

Det skriver DR Sjælland.

Præcis 53 ud af landets 98 kommuner har deres egen Facebookside, Men er det i orden, at en kommune er en del af et stort amerikansk foretagende som Facebook?

Ikke hvis man spørger journalist og forfatter, Pernille Tranberg, der er selvstændig rådgiver og underviser i medieudvikling, og hun har ligefrem listet 10 grunde op til ikke at være på Facebook.

- Facebook er en lukket kommerciel platform, der har sine egne regler, der ikke nødvendigvis er demokratiske. For eksempel krænkes vores ytringsfrihed, da Facebook censurerer fotos og lukker kontier, hvis de ikke passer i Facebooks amerikanske værdisæt, siger Pernille Tranberg til DR Sjælland.

Men det har ikke afskrækket borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen. Her bruger man Facebook i flere henseender.

Sorø Kommune har eksempelvis, spurgt borgerne om, hvordan Sorø bliver ”Danmarks bedste sted at bo for børn” over Facebook.

- Det er meget positivt at se, at over 100 deltager i debatten på facebook. Vi kan se, at vi når ud til en masse mennesker, som måske ikke ville deltage i et traditionelt borgermøde, siger Gert Jørgensen til DR Sjælland og fortsætter:

- For os i byrådet betyder det, at vi får et langt bredere input, når vi skal behandle visionen og udviklings- og planstrategien i byrådet.

- Det er ikke et bevidst fravalg. Vi har bare ikke taget beslutningen endnu. Vi skal først høre, hvad andre kommuner drager af erfaringer, siger borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm, der også er formand for Kommunernes Landsforening.

Undersøgelsen, som Kommunernes Landsforening lavede sidste år viser, at kommunale Facebooksider løfter kommunernes omdømme og styrker lokaldemokratiet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.