6000 mennesker i kirke

Tusindvis fandt vej til Vor Frue Kirke i Aalborg i december

Et sjældent billede, i hvert fald i december: Vor Frue Kirke indefra uden kirkegængere. I gennemsnit har der været 160 personer i kirken hver dag i den omtalte periode. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Et sjældent billede, i hvert fald i december: Vor Frue Kirke indefra uden kirkegængere. I gennemsnit har der været 160 personer i kirken hver dag i den omtalte periode. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Historier om tomme kirker finder ofte vej til medierne, men de kan ikke siges at gælde Vor Frue Kirke midt i Aalborg for julemåneden.

En optælling i perioden 26. november 2012 til 1. januar i år viser, at der var omkring 6000 deltagere i periodens arrangementer.

- Decembers mange gudstjenester og koncerter har i stor stil trukket kirkegængere af huse, konstaterer sognepræst Lotte Lyngby.

160 i gennemsnit om dagen

I gennemsnit har der været 160 indenfor i kirken hver eneste dag i december. De her enten været til julekoncert eller til gudstjeneste, eller de har deltaget i bisættelser og vielser eller været til andre af de arrangementer, der har fundet sted i adventstiden.

- De to gudstjenester på selve juleaften tegner sig kun for 700 ud af de 6000 kirkegængere, så deltagelsen i kirkens tilbud har bredt sig ud over mange forskellige tiltag i løbet af hele december, siger Lotte Lyngby.

Hun kalder det derfor en myte, at folk ikke finder det umagen værd at gå hen i kirken.

Vor Frue Kirke har 4478 folkekirkemedlemmer boende i sognet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.