700 personer støtter op om pengeautomat

Indbyggere i Erslev har med en underskriftsindsamling forsøgt at redde muligheden for at hæve penge

Tina Jensen, formand for Erslev Beboer- og Erhvervsforening, er ærgerlig over, at Erslev står til at miste pengeautomaten. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Tina Jensen, formand for Erslev Beboer- og Erhvervsforening, er ærgerlig over, at Erslev står til at miste pengeautomaten. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

ERSLEV:Erslev Beboer- og Erhvervsforening har forsøgt at forhindre lukningen af pengeautomaten i Erslev på Mors med en underskriftsindsamling. Det er blevet til næsten 700 underskrifter fra både beboere i Erslev, men også fra resten af øen.

- De synes, det er synd, at pengeautomaten skal ned. Vi havde regnet med 100-200 underskrifter, så vi er noget overrasket. Det er flot, at vi kan stå sammen om det, siger Tina Jensen, formand i Erslev Beboer- og Erhvervsforening.

Pengeautomaten i Erslev skal sammen med automaten i Hvidbjerg lukke til nytår. De ejes begge to af Jyske Bank. Men selvom knap 700 mennesker støtter op om at bevare pengeautomaten, ser kampen ikke ud til at lykkes.

Ole Brondbjerg, afdelingsdirektør i Jyske Bank Nykøbing Mors, har haft et møde med Tina Jensen, og det gør indtryk på ham med de mange underskrifter.

- Jeg er egentlig glad for, at de reagerer, for det viser jo også, at det har betydet meget for lokalsamfundet, at pengeautomaten er derude, siger Ole Brondbjerg.

Ifølge ham har det derfor også været bankens hensigt, at pengeautomaten skulle køre så længe, den kunne. Men efter nytår er pengeautomaten så forældet, at banken ikke kan lave en serviceaftale med et firma, og alternativet er derfor en helt ny pengeautomat. Men i forhold til antallet af transaktioner, og hvordan fremtiden ser ud for pengeautomater, er den løsning for dyr for banken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.