80-årig reddede 74-årig veninde fra brand

Fredag aften udbrød der brand i en tørretumbler i en ældrebolig i Lendum, men beboeren opdagede ikke branden

Brandårsagen er ikke kendt, men beredskabschefen gætter på, at der er tale om en elektrisk fejl i tørretumbleren. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Brandårsagen er ikke kendt, men beredskabschefen gætter på, at der er tale om en elektrisk fejl i tørretumbleren. Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

LENDUM:Beredskabscenter Hjørring måtte fredag kl. 17.55 rykke ud til en ældrebolig på Vestergården i Lendum.

- Der var gået ild i en tørretumbler, der stod ude på et badeværelse. Tørretumbleren og et skab ved siden af udbrændte, siger beredskabschef Knud Børge Møller fra Beredskabscenter Hjørring.

På adressen bor en 74-årig dame, der ikke havde lagt mærke til branden, men hjælpen var heldigvis nær.

Et rent lykketræf

- Genboen er en dame på 80 år, og hun ville lige over og hilse på, men da hun kommer ind kan hun høre røgalarmen og fornemme, at der er røg, siger Knud Børge Møller.

Den 80-årige genbo fandt frem til den brændende tørretumbler. Derefter handlede hun hurtigt.

- Hun skyndte sig at lukke dørene mellem badeværelset, soveværelset og stuen. Derefter fik hun sin 74-årige veninde ud af lejligheden. Det var rigtig fint, for når der er så meget brand i tørretumbleren, så er der også meget røg, og beboeren kunne være kommet alvorligt til skade, hvis ikke hun var blevet hjulpet ud. Det er ikke hver dag, vi har en 80-årig redningskvinde, siger Knud Børge Møller, der samtidig oplyser, at lejligheden blev skadet af den megen røg, hvorfor den ikke vil være beboelig i de kommende dage.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.