97-årig kvinde smed tricktyv ud af sin stue

Handlede resolut da hun fandt mand i sin stue

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

HELSINGØR:Tirsdag eftermiddag fik en 97-årig kvinde uventet besøg på sin bopæl på Baldersvej i Helsingør. Em mand troppede op ved kvindens hjem og gik ind gennem hendes åbne terrassedør.

Den ældre kvinde sad og spiste, da manden pludselig dukkede op i hendes stue. Den sigtede og den ældre kvinde har lidt forskellige forklaringer af, hvad der derefter foregik i huset, men det endte i hvert fald med, at kvinden tog fat om mandens håndled og bad ham om at forlade huset, hvilket han gjorde.

Kvinden har forklaret politiet, at selvom manden også tog fat i hende, følte hun sig på intet tidspunkt truet eller følte, at manden ville gøre hende noget, skriver Helsingør Dagblad.

Anholdt senere på dagen

Kvinden var efterfølgende overbevist om, at hun havde fået afværget et tricktyveri og anmeldte episoden til politiet. Omtrent samtidig så et vidne en bil i området, der holdt parkeret på en mistænkelig måde og en mand, der stod og ventede ved bilen. Vidnet tog bilens registreringsnummer og kontaktede politiet.

Senere samme dag så en patruljevogn den mistænkelige bil kørende mod syd. Patruljen fik standset bilen og fandt to mænd i den, der passede til signalementerne på manden, der havde været i huset, og ham der havde ventet ved bilen. De fandt også en skruetrækker i et rum bag passagersædet.

Tidligere dømt for tyverier

De to mænd i bilen bor i København og er begge tidligere dømt for berigelseskriminalitet. Onsdag eftermiddag blev de fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Helsingør, hvor de blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.