AaB-nedtur i Lyngby

Sæsonens sløjeste kamp kostede endnu et superliganederlag

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Scanpix

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Scanpix

LYNGBY:AaB var ubesejret i sæsonens første syv kampe i Alka Superligaen, men nu ser de ud til at have ramt en modsat stime. Mandag aften tabte de for anden runde i træk, da Lyngby på eget græs vandt en fortjent 1-0-sejr.

Afgørelsen faldt i det 50. minut, da en lang bold fra Lyngbys forsvar overrumplede AaB’s reservespækkede defensiv. Unge Joakim Mæhle, der ellers havde gjort det hæderligt, valgte at satse alt i en tackling, men den gled Kristoffer Larsen af på og udplacerede Nicolai Larsen.

AaB startede kampen rystende usikkert og forærede Lyngby den ene omstillingsmulighed efter den anden. Efter bare fire minutter måtte Nicolai Larsen i målet agere redningsmand efter Jakob Blåbjergs fejl.

Samme Blåbjerg lavede et endnu større kiks efter et kvarter, og så stod to Lyngby-spillere alene med AaB-målmanden. Heldigvis for nordjyderne sparkede Mikkel Rygaard langt over.

Efter de første 20 hjælpeløse minutter kom der mere form over AaB’s spil. Fejlene blev minimeret, men det lykkedes ikke at skabe nævneværdige chancer overfor en påpasselig Lyngby-defensiv. Tættest på kom Edison Flores i halvlegens sidste minut, da han opsnappede en fejlpasning tæt under mål. Fra en spids vinkel klarede Jesper Hansen dog ærterne.

Efter Lyngbys tidlige føringsmål i anden halvleg fik AaB skabt nogle få muligheder. Den største fik Christian Bassogog i det 58. minut, da AaB højt oppe brød et angreb. Camerouneren sparkede imidlertid på stolpen fra kanten af feltet.

I det 73. minut havde et frispark fra Thomas Enevoldsen bud efter det ene målhjørne, men efter at være afrettet i muren gik bolden snert forbi.

I stedet burde Jesper Christjansen have lukket opgøret med et kvarter tilbage, men denne gang var stolpen på AaB’s side.

Fem minutter inde i tillægstiden var AaB to gange tæt på. Først Frederik Børsting med et langskud og på det efterfølgende hjørne headede indskiftede Jannik Pohl bolden på stolpen. Det var ikke aalborgensernes aften.

AaB er efter nederlaget på femtepladsen i Superligaen. Fire point foran Viborg FF og AGF under slutspilsstregen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.