AaB skaber kaos i floorball

Klubben trækker kvindeholdet

AaB Floorball (i stribede trøjer) trækker kvindeholdet fra Ligaen. Foto: Peter Broen

AaB Floorball (i stribede trøjer) trækker kvindeholdet fra Ligaen. Foto: Peter Broen

AALBORG:Kaotiske tilstande i Unihoc Ligaen i floorball for kvinder kan medføre, at en landsdækkende liga i stil med mændenes gennemføres allerede fra den kommende sæson.

ølvvinderne og pokalmestrene fra AaB Floorball har sammen med Esbjerg Sharks valgt at trække deres hold ud af ligaens vestkreds, som de ellers udgjorde efter sommerpausen sammen med de forsvarende danske mestre fra Frederikshavn Blackhawks og Aarhus Floorball Klub.

- En liga med blot fire hold gav i forvejen for lidt mening rent sportsligt, og da vi samtidig er inde i en periode, hvor vi skal bygge op nedefra og forsøge at få mere bredde via lokale spillere, passer 1. division bedre til os, siger Lars Jensen, der er sportschef i AaB Floorball.

Han påpeger, at der generelt er for lidt bredde i klubberne i det vestlige Danmark, mens man til gengæld fortsat har eliten. Senest bevist i sidste sæson, hvor AaB og Frederikshavn Blackhawks mødtes i kvindernes DM-finale, mens Vendsyssel Hot Shots var med i mændenes.

- Der er tale om et nødvendigt tilbageskridt, og det er mit håb, at også Blackhawks og Aarhus vælger at spille i 1. division i næste sæson, siger Lars Jensen.

Landsdækkende liga

I Blackhawks ærgrer formand, Bjørn Fuglsang, sig over, at AaB Floorball og Esbjerg har valgt at trække deres hold ud af kvindernes liga.

- For os vil det ikke give ret megen mening at lade klubbens førstehold spille i 1. division, hvor vi i forvejen har et andethold. Det vil slet ikke være attraktivt nok for vores spillere, og derfor må vi overveje andre muligheder for den kommende sæson.

Bjørn Fuglsang siger, at deltagelse i en svensk division kunne være interessant sportsligt for klubben, men han ser helst, at Dansk Floorball Union giver økonomisk kompensation til Blackhawks og Aarhus Floorball Klub til at være med i en landsdækkende liga sammen med seks-otte klubber fra østkredsen.

- Det vil sportsligt være den bedste løsning for vores ambitiøse damehold, påpeger formanden for mesterholdet fra Blackhawks.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.