Ålbæk Apoteksudsalg fylder år

I tyve år har der været apoteksudsalg på Centralvej for både de lokale borgere og turister

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBÆK:Lørdag den 2. april 1994 åbnede Ålbæk Apoteksudsalg i det gamle tømrerværksted, som var blevet nyrenoveret til lejligheden.

Samtidig begyndte farmakonom Charlotte Normann Kristensen at arbejde der, og onsdag 2. april i år kan hun fejre 20 års jubilæum sammen med apoteksudsalget.

Årene som farmakonom i Ålbæk har givet hende et nært forhold til de lokale.

- Det der er lidt specielt ved det her arbejde er, at man skal kunne lide at arbejde alene. Vi er fem faglærte piger der skiftes til at stå her, men ikke samtidig. Det giver til gengæld tid og rum til de kunder, som gerne vil sludre lidt, og det synes jeg er dejligt, fortæller hun.

- Faktisk vil jeg sige, at vi har verdens bedste kunder. De lokale er glade for os, og værner om os. Jeg har aldrig oplevet sure miner eller noget, heller ikke selvom der kan være travlt. Folk ved godt, at der kun er én person på job, fortsætter Charlotte Normann Kristensen.

Dejlig service

Dagens typiske opgaver består som oftest i at udlevere receptmedicin om eftermiddagen, når det kommer fra apoteket i Skagen, som afdelingen i Ålbæk hører under.

- Dertil kommer der også en del og spørger til hudpleje, kosttilskud og vitaminer. Men i det hele taget en blandt landhandel, der er jo også håndkøbslægemidler, forklarer Charlotte Normann Kristensen.

Mens Skagen Onsdag taler med Charlotte kommer der et par kunder ind og efterspørger forskellige produkter.

En af dem er Irene Thomsen, og hun er kommet på apoteksudsalget lige sinde det åbnede.

- Jeg er altid glad for at komme her. Der er sådan en dejlig service, og de er gode til at få tingene hjem, siger hun.

- Ja, vi prøver jo at have det varesortiment, som kunderne efterspørger - og ellers skaffer vi det hjem, smiler Charlotte Normann Kristensen.

Godt samarbejde

Det venskabelige forhold til kunderne strækker sig videre end til de lokale, som er kommet der gennem mange år.

- Kunderne er meget trofast, og vil gerne handle lokalt. Nogle har jeg udleveret sutter til engang, og nu kommer de og spørger efter p-piller, siger Charlotte med et smil på læben.

- Men vi får også besøg af en del turister. I den forbindelse er det værd at nævne vores gode samarbejde med lægehuset. Hvis der for eksempel kommer en turist med en skavank, sender vi dem derover, og de har næsten altid tid til dem, og hvis ikke de har øjeblikkeligt, skal de ikke vente længe, uddyber hun.

Hun tøver ikke med at kalde de handlende i apoteksudsalget for verdens bedste kunder, og selvom ingen kan spå om fremtiden, ser hun gerne at apoteksudsalget fortsætter de næste tyve år, og mere til, som folk kender det.

I forbindelse med fødselsdagen vil der være tilbud i apoteksudsalget og lidt godt til ganen i uge 14.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.