Aalborg-firma får stor ordre på teleudstyr til Letland

2operate håber at vokse hurtigt fra de nuværende tre medarbejdere

Teletrafik kræver avanceret overvågning. Lille nordjysk firma med speciale i kunstig intelligens har vundet stor ordre i Baltikum. Arkivoto: Martin Damgård

Teletrafik kræver avanceret overvågning. Lille nordjysk firma med speciale i kunstig intelligens har vundet stor ordre i Baltikum. Arkivoto: Martin Damgård

AALBORG:LMT, der er Letlands største mobiloperatør, har købt et avanceret system til overvågning af sit netværk hos aalborgensiske 2operate.

Ordren er den hidtil største, der er indløbet hos det lille firma, som foreløbig kun har tre ansatte, men som snart får brug for flere.

LMT har over en million kunder, og nu får selskabet lettere ved at holde øje med de tusindvis af master og antenner, som fører signalerne frem og tilbage.

Kunstig intelligens

Administrerende direktør Lars Moltsen fra 2operate forklarer, at firmaets system er ganske enestående, idet det arbejder med kunstig intelligens og er så brugervenligst, at det kan anvendes af de fleste ansatte hos et mobilselskab:

- Normalt kan den slags udstyr kun anvendes af særligt uddannede teknikere, men vores kan også anvendes af folk i kundeservice, på chefgangen og så videre. På den måde kan langt flere få nytte af det.

Lars Moltsen fortæller, at overvågningen handler om hurtigt at kunne afsløre hvor en fejl ligger i systemet:

- Det er dyrt og tidskrævende at sende teknikere ud for at opspore en fejl, så jo mere man ved om fejlen og hvor den findes, jo hurtigere kan man få den rettet.

2operate blev stiftet i 2009, og man arbejder med avanceret matematik og kunstig intelligens.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden