Aalborg fortsætter planlægning af letbane

Politikere i Aalborg kører videre med projekt, selv om regeringen ikke vil bevilge penge

Jesper Schouenborg
Magistraten har besluttet, at planlægningen for en letbane i Aalborg skal fortsætte.
Aalborg 27. oktober 2015 08:01 - Opdateret 27. oktober 2015 08:16

AALBORG: Planlægningen af en letbane i Aalborg kører videre, selv om regeringen har meldt ud, at staten ikke skal støtte projektet.

Det står klart, efter at magistraten i Aalborg Kommune mandag godkendte en principaftale mellem staten, Region Nordjylland og Aalborg Kommune sammen med kommuneplantillægget med VVM-redegørelse for Aalborg Letbane

Region Nordjylland har allerede godkendt principaftalen, der beskriver projektets økonomi og en fordeling af finansieringen. Godkendelsen betyder, at man er klar og kan bevare fremdriften i det tilfælde, at det statslige tilskud på 830 mio. kr. til letbanen alligevel kommer som oprindeligt vedtaget i efteråret 2014.

- Mellem kl. 7-8 sender vi på en halv time 16 busser af sted mod universitetet mod metrobus 2 ruten. Busserne er overfyldte, så det er en problemstilling, som vi er nødt til at forholde os til uanset, hvad der sker. Vi kører videre og gør principaftalen færdig, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

- Det er ikke sådan, at vi siger, at nu har staten sagt, at vi skal stoppe op og ikke lave letbanen, og at vi så bare kører videre. Men det er klart, at vi skal lave planlægningsdelen færdig for ar at kunne komme videre med projektet, siger borgmesteren.

Hidtil har borgmesteren meldt ud, at man har brugt et to-cifret million beløb på letbanen uden at kunne komme det nærmere, og det kan han stadig ikke.

Tema: AALBORG LETBANE

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...