Aalborg i regnbuens farver

Omkring 1000 deltog i den første pride-parade i Aalborg

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Sommersolen og en håndfuld af Aalborgs politikere strålede lørdag om kap over Aalborg Pride - den første af sin art, men forhåbentlig ikke den sidste, forsikrede Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Borgmesteren er parat til at kaste kommunale kræfter ind i arbejdet med at holde fast i det initiativ, der blev taget i år af veninderne Trine Bundgaard og Kathrine Skovsgaard, der fik stablet arrangementet på benene i løbet af få måneder.

1000-1500 mennesker deltog i optoget fra John F. Kennedys Plads til Karolinelund, hvor alle deltagerne var sat op til at holde fest.

Papirflagene var stribede i alle regnbuens farver, og deltagerne mest i helt almindelig tøj uden udklædning og make-up.

Fordi Aalborg generelt er en åben by, hvor man ikke behøver gemme sin seksualitet bag en maske, og måske også lidt fordi den første pride er en forsigtig start efter den nordjyske model med aldrig at overdrive, vurderede Thomas Kastrup-Larsen.

Arrangementet ”Aalborg Pride - Nordjylland for equality” skal markere tolerance for minoriteter, heriblandt homoseksuelle.

Mere om arrangementet her

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.