Aalborg-kokke kæmper om titel

Dennis Carlsen fra Restaurant Bühlmann er en af de tre aalborgensiske kokke, der skal til Årets Kok. Arkivfoto: Michael Bo Rasmussen

Dennis Carlsen fra Restaurant Bühlmann er en af de tre aalborgensiske kokke, der skal til Årets Kok. Arkivfoto: Michael Bo Rasmussen

AALBORG:En række af dansk gastronomis største navne har haft titlen som Årets Kok på CV’et, og 21. marts skal endnu en danmarksmester i madlavning findes. Konkurrencen finder sted på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, og den bliver arrangeret af HORESTA og 3F. Sideløbende afvikles også Årets Tjener 2017. Nordjylland stiller med tre kokke og én tjener ved konkurrencerne.

De nordjyske duellanter blandt kokkene er Dennis Carlsen fra Restaurant Bühlmann, Dennis Drejer Birch fra Restaurant Vesterbro Comwell Hvide Hus samt Simon Derosche fra Canblau Tapasbar, alle fra Aalborg.

I alt er der udtaget 10 kokke til mesterskabet, så den nordjyske repræsentation er overmåde flot.

For kokkene lyder den kendte opgave, at de skal lave en hovedret, hvor der skal indgå:

- Gederyg med saddelstykke (skal steges på ben)

- Indmaden fra geden

- En garniture, som skal være grillet eller stegt

Herudover skal de tilberede en forret og en dessert af en råvarekurv, som de ikke kender indholdet af, der udleveres på dagen. Hver kokkefinalist har 6 timer og 25 minutter i finalen til at tilberede en treretters menu til 10 couverter.

Tjenerne skal blandt andet vise prøver på deres kunnen i en teoretisk prøve, menuforklaring, osteservering, mixologi og gæsteservice. Fra Aalborg deltager Simon Bjerre-Pedersen fra Restaurant Tabu.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.