Aalborg skal dele ud af sin befolkningsvækst

Udviklingsplaner skal give landsbyer noget at byde på

Thomas Kastrup-Larsen ser et lokalt engagement støttet af kommunekassen som afgørende for, at landet vedbliver at være et dejligt sted at bo.

Thomas Kastrup-Larsen ser et lokalt engagement støttet af kommunekassen som afgørende for, at landet vedbliver at være et dejligt sted at bo.

Storbyerne er med deres tiltrækningskraft i fuld gang med at affolke landsbyerne, men i Aalborg Kommunes tilfælde er det den centrale bys vækst, der skal rekruttere nye beboere til samfundene i kommunens yderområder. - Det, der er Aalborgs muligheder i forhold til mange andre kommuner er, at befolkningstallet vokser betydeligt i disse år, alene i 2011 med 2000 personer. Udviklingsplaner som dem i de fem byer skal sikre, at den vækst ikke bare kommer Aalborg til gode, siger rådmand med ansvar for landdistrikterne Thomas Kastrup-Larsen (S). Langt hovedparten af tilvæksten består ganske vist i studerende, der hævet over enhver tvivl foretrækker studiemiljøet i Aalborg, men ifølge Kastrup-Larsen skal det ses i videre perspektiv. - Vi skal arbejde for, at nogle af de unge efter endt uddannelse, og når de har fået arbejde og måske stiftet familie, vælger at flytte til en landsby, hvor de kan få en bolig til en billig pris, siger rådmanden, som lader forstå, at en lav husleje ikke gør det alene. - Landsbyerne skal have noget at byde på, og det er det, udviklingsplanerne handler om. Ved at involvere de lokale borgere i den grad, som det er tilfældet her, får vi skabt et sammenhold om nogle aktiviteter. Derved styrker vi byens identitet, så den bliver attraktiv for tilflyttere, siger rådmanden og nævner Lundby som et eksempel på en by, der allerede i dag fremstår som et levende lokalsamfund. - Sådan et aktivt fællesskab vil mange have lyst til at være en del af, siger Kastrup-Larsen, der betegner landsbyernes engagement i sagen som fantastisk flot. - Derfor skal de også se, at der sker noget, så vi har kvitteret for indsatsen med en halv million kroner. En række af forslagene vil dermed hurtigt kunne realiseres, siger han. Med hensyn til resten vil de fem udviklingsplaner indgå i revisionen af kommuneplanen. I forhold til det øvrige landdistrikt, fortæller han, at der foregår tilsvarende arbejde i Nr. Kongerslev og Sulsted.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.